Pavojinga žinia. Rusija gali žudyti Ukrainą ištisus 10 metų  ()

Anot analitiko Mykolo Beleskovo, asimetrija slypi tame, kad Ukrainos teritorijoje vyksta karo veiksmai. Tai atbaido investuotojus ir neleidžia pabėgėliams grįžti namo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija gali bandyti nualinti Ukrainą, kad paverstų ją „žlugusia valstybe“. Naujasis Kremliaus planas numato sistemingai kurti problemas ukrainiečiams artimiausius 5-10 metų. Apie tai interviu „24 kanalui“  pranešė Nacionalinio strateginių studijų instituto mokslininkas ir labdaros fondo „Grįžk gyvas“ vyresnysis analitikas Mykola Beleskovas.

Anot jo, rusai gali neleisti ukrainiečiams ilgą laiką normaliai gyventi, kad atbaidytų investuotojus ir neleistų grįžti pabėgėliams.

„Rusai galėtų pasirinkti požiūrį į lėtą Ukrainos išsekinimą. Tai yra užimti dalį teritorijos, o likusioje nesuteikti galimybės normaliai gyventi. Atbaidyti investuotojus, užkirsti kelią pabėgėlių iš grįžimo ir pažiūrės, kas bus su tokia valstybe po 5-10 metų“, – sakė Beleskovas.

Ekspertas pažymėjo, kad Kremlius turi galimybę pridaryti problemų Ukrainai net ir be didelio masto Rusijos kariuomenės puolimo. Asimetrija slypi tame, kad Ukrainos teritorijoje vyksta karo veiksmai.

 

„Todėl situacija yra tokia, kad okupantai turi galimybę sukurti mums problemų net ir be aktyvių karo veiksmų, net nevykdydami strateginių puolimo operacijų, įgyvendinti strategiją, kaip iš lėto paversti Ukrainą žlugusia valstybe,“, – sakė Beleskovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(12)
(-8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()