„Ruoškitės. Karas grįžo į Europą“. Generolas skelbia apie Rusijos atakas NATO šalies vandenyse  ()

Moldovos Respublikos kariuomenės štabo viršininko Danielio Petrescu teigimu, NATO šalys turėtų ruoštis ilgalaikei konfrontacijai su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija „aktyviai ir nuolat“ trukdo Rumunijos teritoriniuose vandenyse esančių laivų GPS ryšiui, o tai kelia susidūrimų pavojų. Rumunija ir NATO turi ruoštis ilgam konfrontacijai su Kremliaus režimu. Tai pareiškė Rumunijos Respublikos kariuomenės štabo viršininkas generolas Danielis Petrescu Bukarešte Euroatlantiniame tvarumo forume, praneša „Romania Journal“.

Generolas Petrescu pažymėjo, kad žavisi ukrainiečių atsparumu Rusijos agresijos akivaizdoje, jų kova už tautos išlikimą. Tuo pačiu metu NATO šalys turėtų būti pasirengusios ilgalaikei konfrontacijai su Maskva.

„Karas grįžo į Europą. Tai Rusijos pasirinktas karas, kuris Ukrainai yra nacionalinio išlikimo karas ir kova už vakarietiškas vertybes. Dabar nematome šio karo pabaigos, ir nors žavimės Ukrainos atsparumu, Europos visuomenė Rusijos atakų akivaizdoje taip pat privalo ruoštis ilgalaikei konfrontacijai su Rusijos Federacijos režimu“, – sakė generolas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą destabilizavo Juodosios jūros regioną ir pažeidė jo saugumą, nes Juodoji jūra tapo karinių operacijų zona.

 

„Rusijos Federacijos karas Ukrainoje iš esmės destabilizavo Juodosios jūros regioną ir sukėlė nesaugumo jausmą tarp pakrantės šalių, o tai turėjo pasekmių saugumo situacijai. Juodoji jūra tapo Rusijos karinių operacijų zona“, - sakė Danielis Petrescu.

„Iš čia raketos paleidžiamos Ukrainos kryptimi, į jos civilinę ar karinę infrastruktūrą. Regionas tapo vis dažnesnių karinių veiksmų, jūrinių incidentų ir veiksmų, ribojančių laisvą laivų judėjimą, scena“, – pabrėžė kariuomenės vadas.

Šios atakos tapo „nauja norma“, o „karas Ukrainoje ir toliau kels regioninį nestabilumą bei pavojų Rumunijos ir regiono saugumui“, – pridūrė jis.

 

Egzistuoja nuolatinė rizika, susijusi su didėjančia incidentų prie NATO sienos tikimybe, kurią sukelia galimybė, kad infrastruktūra arba komerciniai laivai Rumunijos teritoriniuose vandenyse gali būti užpulti per klaidą“, – sakė jis.

Kitas pavojus yra dreifuojančios jūrinės minos Juodojoje jūroje.

Rumunijos kariuomenės štabo viršininkas pareiškė, kad šiame kontekste Rumunijai bus svarbu didinti gynybos biudžetą ir plėtoti krašto apsaugos programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()