Lenkija pumpuojasi raumenis. Netrukus gaus pirmąjį SAAB karo monstrą (Foto)  ()

Lenkijos oro pajėgas ketina pasistiprinti du Švedijos priešlėktuvinės gynybos lėktuvais SAAB 340 AEW.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-30 Lenkija pumpuojasi raumenis. Netrukus gaus pirmąjį SAAB karo monstrą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas savo „Twitter“ paskyroje teigia, kad rugsėjo 29 d., Švedijoje buvo pristatytas pirmasis SAAB ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvas, skirtas Lenkijos karinėms oro pajėgoms.

Kalbama apie SAAB 340 AEW lėktuvą – Lenkija savo kariuomenės reikmėms užsakė du tokius lėktuvus. Kaip pažymėjo Blaszczakas, pirmasis žvalgybinis orlaivis šalies oro pajėgose pradės tarnybą po kelių mėnesių.

Primename, kad SAAB kompanija oficialiai paskelbė, kad Lenkija lėktuvus užsakė 2023 metų liepos 25 dieną, sandorio suma siekia 600 mln. Švedijos kronų arba apie 58 mln. USD.

Kaip pranešama, ši sutartis skirta 2023-2025 metams, be dviejų orlaivių, joje taip pat numatytas antžeminės įrangos tiekimas, logistikos ir pagalbinės paslaugos.

 

 

Verta pastebėti, kad už tokią gana kuklią kainą lenkai gauna naudotus lėktuvus – tačiau kalbama apie gana „šviežius“ aparatus.

 

Lenkijos Defense24.pl atkreipia dėmesį į netipišką lėktuvų spalvą ir primena, kad lėktuvai, kuriuos gaus Lenkija, anksčiau buvo naudojami Jungtiniuose Arabų Emyratuose – šalis šiuos lėktuvus užsakė 2009 m., į tarnybą juos gavo maždaug 2011 m., o 2020 m. grįžo į Švediją dėl naujos įrangos įrengimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()