„Be šansų išgyventi.“ Atskleidė paslaptį, kam Ukrainai reikalingi „Abrams“  ()

Ukrainos tankistai paaiškino, kodėl jiems reikia tankų „Abrams“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tankistai per pratybas Rytų Ukrainoje (Donecko sritis) paaiškino, kodėl jiems reikia tankų „Abrams“.

Jie sako, kad su dabartinėmis mašinomis Ukrainos kariuomenė yra neapsaugota nuo Rusijos amunicijos. Apie tai „Reuters“ komentare kalbėjo 29 metų kovotojas Vitalijus.

Anot jo, gauti „Abrams“ iš JAV bus „didelis žingsnis“ Ukrainai mūšio lauke, nes jie gali daug daugiau nei sovietų tankai, kuriuos dabar naudoja ir Ukrainos kariuomenė, ir Rusija.

„Tankas „Abrams“... Jis turi apsaugą nuo amunicijos sprogimo. (Šis tankas - tas, kurį šiuo metu vairuoja Vitalijus - UNIAN) jos neturi. Jei rusiška amunicija detonuotų, išlikti šansų gyvam nėra“, - sakė jis.

Tankų brigados vadas su šaukiniu „Vel“ pabrėžė, kad ir „Leopard“ tankai naudingi Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Kaip ir „Abrams“, ir kiti Vakarų tankai, jie suteikia papildomos ugnies galios ir užtikrina Ukrainos kariuomenės apsaugą mūšio lauke.

„Geriau turėti užsienietiškus ginklus. Manau, kad jie turi geresnius šarvus ir yra efektyvesni“, – sakė jis.

 

Pažymima, kad žiniasklaida su vadu „Vel“ kalbėjosi kaip tik tada, kai jo komanda pratybų metu bandė kirsti miškingą vietovę su sovietų tanku. Kalbėdamas su „Reuters“ jis prisiminė savo bendražygių istoriją, kurie su tankais „Leopard“ nesunkiai sunaikino užpuolikų šarvuočius, smogdami į sovietų tanką kaip į keptuvę.

„Mano draugai, kurie išmoko valdyti tankus „Leopard" ir dalyvavo šturmuose, pasakojo, kad į rusams priklausančius tankus T-72  prasiskverbė taip lengvai, lyg tai būtų keptuvė. Labai greitai. Tik vienas arba du sviediniai ir nieko nebelieka“, – sakė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(5)
(154)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: