Rusų „įdomus susirinkimas“ 2 savaitės iki karo. Unikalios detalės  ()

Atskleistos prieš invaziją rusų surengto susitikimo detalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinė vadovybė likus dviem savaitėms iki plataus masto invazijos surengė gana „įdomaus“ turinio pasitarimą. 

Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) viršininkas Kyrylo Budanovas tai papasakojo Dmitrijaus Komarovo projekte „Metai. Charkivas“. Visų pirma žvalgybos vadovas pažymėjo, kad okupantai nebuvo tikri, jog Charkivas „laukia“ Rusijos armijos, praneša „24 kanalas“.

Gynybos ministerijos GUR vadovas pabrėžė, kad rusai manė, jog Ukrainos Charkivas laukia „išvaduotojų“, todėl nesipriešins įsiveržimui į Ukrainą, o okupantai galės „greitai užimti miestą“ be pasipriešinimo.

Tačiau likus dviem savaitėms iki invazijos tarp Rusijos karinės ir politinės vadovybės ėmė sklisti abejonės dėl tokio įvykių scenarijaus galimybės.

„Likus dviem savaitėms iki visų šių įvykių pradžios įvyko vienas įdomus susitikimas, per kurį vėl imta diskutuoti, ar viskas yra paruošta (plataus masto invazijai į Ukrainą – „24 kanalas“). Ir prasidėjo tam tikras netikrumas, ar visi ten taip laukia Rusijos karių“, - teigia Budanovas.

 

Jis taip pat pažymėjo, kad susitikime buvo keliami ir pinigų, kurie buvo skirti karui prieš Ukrainą, klausimai. Pasak žvalgybos vadovo, šias lėšas išgrobstė rusų karininkai.

Kartu Budanovas pažymėjo, kad kitame susitikime prieš pat invaziją į Ukrainą visa Rusijos karinė ir politinė vadovybė tvirtino, kad armija yra pasirengusi ir „reikia įžengti“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: