„Jie šventai tikėjo...“ Budanovas skelbia, kaip pavyko apgauti rusus  ()

Kokias gudrybes naudojo Ukrainos kariuomenė Charkive.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai pirmosiomis visiškos invazijos dienomis siekė perimti Charkivo kontrolę. Miestas priešinosi, o Ukrainos gynėjai naudojo tam tikras gudrybes, kad sutrukdytų priešui pasiekti savo tikslą.

Naujame Dmitrijaus Komarovo dokumentiniame filme „Metai. Charkivas“ Ukrainos kariškiai prisiminė gudrybes, kurios buvo panaudotos prieš rusų įsibrovėlius Charkive praėjusiais metais. Tarp jų yra ir muliažo naudojimas.

Ukrainos 127-osios atskirosios teritorinės gynybos brigados vadas Romanas Griščiukas papasakojo, kaip jiems pavyko nustatyti ir sunaikinti okupantus. Šiam tikslui pernai buvo naudojami manekenų pavidalo masalai.

„Charkive ši technika buvo naudojama labai stipriai. Kiekvienas dalinys turėjo savo pavadinimus šiems manekenams: kažkur buvo vadinamas Žoriku, kažkur Vania“, - pažymėjo Romanas Griščiukas.

Tokių spąstų naudojimą komentavo ir Gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Kyrylo Budanovas.

„Aš jums pasakysiu, ir dabar tokios gudrybės naudojamos. Didžiąją dalį žvalgybinės informacijos jie gaudavo iš oro arba kosminės žvalgybos. Žinoma, gana sunku atskirti žmogų nuo manekeno“, - sakė Kyrylo Budanovas.

 

Ukrainos žvalgybos vadovas atkreipė dėmesį į tai, kad iki 2022 m. vasario 24 d. Maskva nuoširdžiai tikėjo, kad Charkivą galima užimti greitai ir be pasipriešinimo.

„Jie šventai tikėjo, kad Charkivas yra rusiškas miestas, kuris tik laukia „išvaduotojų“. Tai tikrai tiesa“, - teigė Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: