„Wunderwaffe tikrai nepadės.“ Pavojinga žinia. Kas gresia karui Ukrainoje  ()

Prognozuojamas ilgalaikis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio karo ekspertas Davidas Gendelmanas prognozuoja ilgalaikį karą tarp Rusijos ir Ukrainos.

Televizijos kanalui „Espresso“ analitikas aiškino, kad išsekinimo karas niekada niekam nėra naudingas, tačiau Ukrainai šiuo atveju jis nėra naudingesnis nei Rusijai.

„Viena vertus, rusai neplanavo tokio ilgo karo, bet po to, kai Kyjivas per tris dienas nepavyko, po atsitraukimo iš Charkivo srities, iš Chersono srities, jei pažiūrėtum, Rusijos pozicija fronte nėra tokia ir bloga: nesunaikinamas frontas, nesunaikinama Rusijos kariuomenė, Rusijos valstybingumui niekas negresia, priešas ne prie Maskvos vartų – kovoti daugiau ar mažiau įmanoma, iš čia ir visi šie ilgalaikiai žaidimo planai“, – sakė ekspertas.

„Kol kas nežinoma, kaip „Abrams“ bus panaudota, tačiau procesas prasidėjo. Jų skaičiaus didėjimas priklausys nuo JAV planų. Norėčiau, kad Amerika peržengtų psichologinį slenkstį dėl ATACMS. Tai būtų papildomas privalumas Ukrainai. Bet, kita vertus, vis tiek noriu dar kartą pabrėžti, kad tai nėra kažkoks wunderwaffe (stebuklingas ginklas - red.) ir  pats savaime karo neišspręs.​“

 

 

Anot Gendelmano, Rusijos karas prieš Ukrainą iš tiesų virsta panašiu į Irano ir Irako karą. „Rusijos valdžia paskelbė apie karo planus iki 2026 m., ji siekia sustiprinti ginkluotąsias pajėgas. Matome karinės pramonės dislokavimą, buvo paskelbti karinių išlaidų padidėjimo skaičiai. Netgi apšaudymas susijęs tik su keletu pasienio regionų, giliai į  Rusiją niekas neskrenda“, – pridūrė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(24)
(-17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: