[ŽT] „Jie nebegali pagaminti.“ Paralyžiuota Rusijos artilerijos gamyba. Ždanovas sužinojo, kas nutiko  (0)

Karo ekspertas Olegas Ždanovas teigia, kad Rusijos artilerija susidurs su atsargų trūkumu, bet kol kas pabūklų netrūksta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-02 [ŽT] „Jie nebegali pagaminti.“ Paralyžiuota Rusijos artilerijos gamyba. Ždanovas sužinojo, kas nutiko  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas, Ukrainos atsargos pulkininkas Olegas Ždanovas teigia, kad nėra prasmės tikėtis, kad artimiausiu metu rusai neturės kuo šaudyti, nes jie vis dar turi daug haubicų, daugiausia užsilikusių iš Sovietų Sąjungos laikų.

Kada rusams pritrūks haubicų? „Prie tokio artilerijos likvidavimo intensyvumo jų užteks dar keleriems metams. Kodėl? Nes ten saugoma apie 8-9 tūkstančiai ginklų,“ sakė Ždanovas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas atkreipė dėmesį į svarbų niuansą šiuo klausimu: „Taip, šiandien jie negali gaminti artilerijos pabūklų. Tai labai džiugina ir motyvuoja. Kodėl negali? Nes artilerija yra sudėtinga inžinerinė konstrukcija, reikalaujanti aukštų technologijų. Visos artilerijos vamzdžių gamybos mašinos yra vakarietiškos. Sovietų Sąjunga gamino savo mašinas ir lėtai gamino artilerijos vamzdžius, o Rusijos Federacija pasuko mažiausio pasipriešinimo keliu: pirko vakarietiškas mašinas. Bet šiandien taikomos sankcijos, todėl naujų mašinų ar komponentų pirkti negali, todėl pabūklų gamyba nevyksta“.

(98)
(1)
(97)

Komentarai (0)