Rusija teigia numušusi 7 „Hrim-2“ raketas. Kaip tai įmanoma  ()

Rusija giriasi numušanti Ukrainos balistines raketas „Hrim-2“. Tačiau tiesa kaip visada yra kitokia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nusprendė pasigirti savo oro gynybos pasiekimais ir paskelbė, kad gali nesunkiai numušti Ukrainos balistines raketas „Hrim-2“, praneša „Defense Express“.

„Rusijos Federacijos gynybos ministerija ir toliau generuoja naujienas apie sėkmingai oro gynybos numuštas operatyvinio-taktinio lygio balistines raketas „Hrim-2“. Be to, ne vieną, o dvi iš karto, šįkart okupuotame Kryme prie Džankojaus“, rašo leidinys.

Rusai tokias Ukrainos raketas pradėjo „numušinėti“ šių metų kovą ir savo įsivaizduojamoje sąskaitoje jau turi 7 „Hrim-2“ raketas.

Tačiau tiesa gali būti kitokia. 2023 m. birželį skelbta, kad „Hrim-2“ projektas užbaigtas tik 75 % ir jam užbaigti reikia 0,5 mlrd. dolerių. Kitaip tariant, „Hrim-2“ dar nėra naudojamos.

 

„Defense Express“ taip pat rašo, kad yra abejonių, ar Rusijos ginkluotosios pajėgos apskritai gali numušti balistines raketas. Tai yra labai sudėtinga, nes balistinę trajektoriją sunku susekti ir link žemės tokios raketos lekia labai dideliu greičiu. „Patriot PAC 2“ tai gali padaryti ir tai jau buvo įrodyta, o S-400 - tikriausiai ne.

(34)
(5)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: