Fantastiška žinia! Ukraina smogė į Rusijos orlaivių gamyklą (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos susprogdino orlaivių gamyklą Rusijos Federacijoje: žiniasklaida išsiaiškino, kur vakar įvyko sprogimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-02 Fantastiška žinia! Ukraina smogė į Rusijos orlaivių gamyklą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 1-osios rytą dronas užpuolė Smolensko orlaivių gamyklą, kuri priklauso valstybinei taktinių raketų korporacijai. Tai matyti iš liudininkų paskelbtų vaizdo įrašų, kuriuos išanalizavo „Agentūra“. Vaizdo įraše prieš sprogimą girdimas šaulių ginklo šūvis, o tai greičiausiai paneigia Gynybos ministerijos teiginį, kad oro gynybos pajėgos atakavo visus bepiločius orlaivius Smolensko srityje.

Rusijos gynybos ministerija sekmadienį apie 9 val. pranešė, kad oro gynybos sistemos virš Smolensko srities sunaikino tris Ukrainos dronus. Po pusantros valandos departamentas paaiškino, kad virš regiono buvo sunaikinti dar du orlaiviai. Regiono vadovas pridūrė, kad aukų ar žalos nebuvo.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad trys dronai bandė atakuoti Smolensko orlaivių gamyklą. Viename iš socialiniuose tinkluose paskelbtų liudininkų vaizdo įrašų matyti, kaip prie plovyklos „Volna“ ir prekybos centro „Kutuzov“ skrenda dronas.

 

„Agentūros“ duomenimis, šie pastatai yra Kutuzovo gatvėje, o dronas skrido šalia esančio Smolensko aviacijos gamyklos pastato link. Gamyklos teritorijoje taip pat yra „Severny“ aerodromas, kuriame yra orlaivių gamyklos eksperimentinių skrydžių bandymų stotis. Kaip teigiama Smolensko aviacijos gamyklos tinklalapyje, pagrindinės jos veiklos sritys yra serijinė produktų, sukurtų Taktinių raketinių ginklų korporacijos įmonėse, gamyba; įvairių modifikacijų lėktuvų „Jak-18T“ ir SM-92T gamyba pagal individualius užsakymus; lėktuvų „Jak-18T“ priežiūra, atsarginių dalių gamyba lėktuvams „Jak-40“, „Jak-42“.

 

2022-ųjų spalį regiono valdžia pranešė, kad Gynybos ministerija gamyklą apkrovė vyriausybiniais užsakymais iki 2025-ųjų, o jos produkcijos apimtys per kelerius metus padidės keturis kartus – nuo ​​6 iki 24 mlrd. rublių. Norėdama tai padaryti, įmonė turėjo padvigubinti darbuotojų skaičių. 

Miesto vadovas savo „Telegram“ kanale teigė, kad oro uoste įvestas laikinas skrydžių apribojimas, nuo 8:20 oro uostas dirba įprasta tvarka. Apribojimų metu buvo atidėta 14 skrydžių, vienas atšauktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: