„Ukraina gali tapti žlugusia valstybe.“ Ekspertas skelbia rimtą pavojų  ()

Ukraina gali pamažu pavirsti į žlugusią valstybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiam tikslui okupantams nereikia vykdyti aktyvių karo veiksmų ir strateginių puolamųjų operacijų.

Nacionalinio strateginių tyrimų instituto mokslininkas, Ukrainos nevyriausybinės organizacijos „Turn Live“ vyresnysis analitikas Mykola Beleskovas perspėjo, kad jei ukrainiečiai mano, jog jei Rusijos okupantai negali ko nors padaryti, tai gali padaryti Ukrainos gynėjai – šis įsitikinimas yra klaidingas. Komentare „24 kanalui“ jis pažymėjo, kad rusai galėjo pasirinkti taktiką lėtai išsekinti Ukrainą.

Priešo planas – okupuoti dalį Ukrainos, o kitose teritorijose neleisti normaliai gyventi 5-7-10 metų. Tai atbaido investuotojus ir neleidžia grįžti pabėgėliams.

„Nenoriu būti pesimistas, bet mes turime tam tikrą asimetriją. Kovos vyksta mūsų teritorijoje. Kadangi kariaujame su branduoline galybe, neįmanoma iš partnerių gauti žalią šviesą vykdyti operacijas Rusijoje. Žinoma, mes patys plėtojame tam tikrus pajėgumus, bet ar to pakaks, kad Maskva atsisakytų agresijos, nežinau“, - aiškino M. Beleskovas.

 

Rezultatas – situacija, kai rusai turi galimybę sukelti problemų Ukrainai net nevykdydami aktyvių karo veiksmų ir nevykdydami strateginių puolamųjų operacijų. Kalbame apie lėto Ukrainos pavertimo žlugusia valstybe strategijos įgyvendinimą, pridūrė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(7)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: