[ŽT] Netikėta. „Pozicijos eina iš rankų į rankas.“ ISW skelbia, kas vyksta Pietuose  ()

Situacija į pietus nuo Robotynės yra nestabili, taktiškai sudėtinga ir dinamiška, nes svarbūs lauko įtvirtinimai kelis kartus keitė savininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija į pietus nuo Robotynės yra nestabili, taktiškai sudėtinga ir dinamiška, nes svarbūs lauko įtvirtinimai kelis kartus keitė savininkus.

Apie tai dienraštyje rašo Karo studijų instituto (ISW) specialistai. Rusijos kariai vykdo taktines kontratakas Robotynės rajone, vykdydami „gilią gynybą“ prieš Ukrainos puolimo operacijas vakariniame Zaporožės regione.

„Wagner“ grupės statusas lieka neaiškus, nes pranešama apie derybas dėl būsimo bendradarbiavimo su Rusijos vyriausybe. Pagrindiniai grupuotės koviniai elementai yra išsibarstę keliose šalyse, įskaitant Baltarusiją, Centrinės Afrikos Respubliką, Libiją ir Malį, ir nėra aiškiai apibrėžto vieno grupės vadovo.

Anksčiau Karo studijų institutas (ISW) savo ataskaitoje pažymėjo, kad Rusijos okupantai pastaruoju metu sumažino puolimo operacijų tempą linijoje Kupjanskas-Svatovas-Kremina.

 

Tai rodo, kad Ukrainos kontrpuolimas nukreipia Rusijos pajėgas nuo Kupjansko-Svatovo-Kreminos linijos ir žymiai susilpnina Rusijos puolimo pastangas šioje zonoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: