[ŽT] Turkija pradėjo karinę operaciją. Smogė naikintuvai, viskas šluojama nuo žemės  ()

Ankara surengė karinę operaciją prieš kurdų kovotojus Irako šiaurėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 1 d. Ankaroje prie Vidaus reikalų ministerijos pastato du nepažįstami asmenys susprogdino sprogstamąjį užtaisą. Abu žuvo vietoje, o vėliau atsakomybę už išpuolį prisiėmė viena iš kurdų sukarintų grupuočių.

Tą pačią dieną, bet vėlų vakarą, Turkijos aviacija užpuolė Irako šiaurėje įsikūrusius kurdus, praneša Turkijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba. Išpuolis buvo nukreiptas į urvus, kuriuose dažniausiai slepiasi teroristai. Mes kalbame apie Hakurk, Metina, Gara ir Qandil regionus.

Ten yra Kurdistano bendruomenių sąjungos ir Kurdistano darbininkų partijos atstovai. Ankara pranešė, kad buvo sunaikinta iki 20 taikinių. Turkija pareiškė, kad smūgis buvo įvykdytas pagal JT Chartijos 5 straipsnį, kuriame kalbama apie teisę į savigyną, siekiant sustabdyti teroristinius išpuolius ir atakas prieš šalį.

 

Karo departamentas teigė, kad smūgis buvo būtinas, nes teroristai bandė užpulti Turkiją. Krašto apsaugos ministerija taip pat nurodė, kad karinės operacijos metu stengtasi nekenkti aplinkai, civilinėms, kultūrinėms ir istorinėms vietoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(29)
(65)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()