[ŽT] Prasideda 45 nerimo dienos. Spręsis Ukrainos likimas  ()

Jungtinėse Valstijose patvirtinus laikinąjį biudžetą, į kurį neįtrauktos išlaidos Ukrainai, tai neturės įtakos anksčiau sutartai pagalbai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atitinkamą paaiškinimą savo „Facebook“ puslapyje pateikė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olehas Nikolenko.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas patikslino: šiai dienai JAV pusė susitarė dėl 1,6 mlrd. dolerių paramos Ukrainos gynybos pramonei ir 1,23 mlrd. dolerių tiesioginės paramos biudžetui, taip pat dėl lėšų energetikos ir humanitariniams projektams.

Savo ruožtu situacija dėl JAV vyriausybės „uždarymo“ gali turėti neigiamos įtakos dabartinių Ukrainos valstybei skirtų programų įgyvendinimui, pridūrė agentūros kalbėtojas.

Nikolenko taip pat sakė, kad Ukrainos pusė toliau bendradarbiauja su JAV partneriais, siekdama užtikrinti, kad į naująjį JAV sprendimą dėl biudžeto, kuris bus priimtas po 45 dienų, būtų įtraukta nauja parama Kijevui.

 

Parama Ukrainai tiek Baltuosiuose rūmuose, tiek abiejuose JAV parlamento rūmuose išlieka nepajudinama, pabrėžė diplomatas. 

Ukrainos ambasadorė JAV Oksana Markarova taip pat pažymėjo, kad niekas negresia ginklų ir įrangos tiekimui, dėl kurio JAV valdžios institucijos susitarė anksčiau. Diplomatė pridūrė, kad Kijevas naujų Vašingtono sprendimų dėl karinės pagalbos Ukrainai tikisi per 45 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: