Kremlius „deda į kojas“. „Tai ne mūsų pozicija“  ()

Kremlius atsiribojo nuo Simonian.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus propagandistę Margaritą Simonian apskundė Tyrimų komitetui ir Rusijos Federacijos Vidaus reikalų ministerijai dėl raginimo virš Sibiro susprogdinti termobranduolinę bombą. Nikolajus Koroliovas, kuris yra Maskvos miesto Dūmos deputato Jevgenijaus Stupino padėjėjas, padarė atitinkamą pareiškimą Rusijos saugumo pajėgoms, apie kurį jis pats kalbėjo „Instagram“, skelbia nv.ua.

Prisiminkime, Simonian teigė, kad branduolinis sprogimas virš Sibiro viso labo tik sunaikins visą elektroniką, įskaitant kosminius palydovus, nepadarydamas jokios žalos žmonėms ir gamtai. Kartu ji nepatikslino, kodėl išvis reikia tai daryti.

„Galvojau, kad jau mačiau visas įmanomas propagandos apraiškas, bet, pasirodo, moraliniam nuosmukiui ribų nėra... Margarita Simonian savo programoje pasiūlė pradėti branduolinį smūgį Rusijos Federacijos teritorijoje, o būtent į Sibirą. Ji taip pat sakė, kad branduoliniame sprogime virš Sibiro nėra nieko baisaus... Tokie pareiškimai yra Rusijos Federacijos teisės aktų pažeidimas, jau nekalbant apie šių teiginių beprotiškumą ir absurdiškumą“, – savo įraše rašė jis.

 

Kartu Koroliovas pažymėjo abejojantis, ar Simonian galiausiai bus patraukta į kokią nors atsakomybę, nes šiandien Rusijos Federacijos piliečių teisių lygybės nėra.

O Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas nusprendė išsižadėti skandalingų jos pareiškimų.

Jos žodžiai neatspindi oficialios Rusijos Federacijos pozicijos“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, pažymėdamas, kad Simonian tariamai neužima jokių oficialių pareigų, nors iš tikrųjų ji yra viena iš valstybinio propagandos šaltinio lyderių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(12)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: