Raminantieji seansai pasibaigė. „Turime imtis radikalių priemonių.“ Sprogdinantis interviu su Arestovyčiumi (Video)  ()

Interviu tarp internetinio leidinio „GORDON“ įkūrėjo Dmitrijaus Gordono ir tinklaraštininko, buvusio Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjo Oleksijaus Arestovyčiaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-05 Raminantieji seansai pasibaigė. „Turime imtis radikalių priemonių.“ Sprogdinantis interviu su Arestovyčiumi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu metu O. Arestovyčius kalbėjo apie:

  •      pranešimą apie paiešką Rusijoje;
  •      su juo susijusį seksistinį skandalą;
  •      ar Vakarai privers Ukrainą derėtis dėl taikos su Rusija;
  •      kas bus fronte žiemą;
  •      korupciją Ukrainoje;
  •      ar Vakarai sumažins karinę pagalbą Ukrainai;
  •      Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį ir jo santykius su Vakarais;
  •      vyriausią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadą Valerijų Zalužną;
  •      apie tai, kada baigsis karas.

„Kadangi karas vyksta vieno žmogaus, V. Putino valia, jis gali baigtis per 24 valandas. Jis nusprendžia sustoti – ir viskas. Dabar kyla klausimas, kokia tikimybė kad jis sustos? Labai maža.

Galiu pasakyti, kad Rusijoje yra blaivių jėgų, kurios seniai norėjo tai baigti. Ir tai ne paprasti žmonės. Jiems viskas atsibodo, jie nori toliau važiuoti į Milaną ir Paryžių ir plaukioti savo 150 metrų jachtomis. Bet kiek jie turi įtakos situacijai, yra didelis klausimas. Ir čia, jei mes tiesiogiai ekstrapoliuosime, V. Putinas išsilaikys iki JAV rinkimų. Tai aišku. Kyla klausimas: kiek mes pasiruošę kariauti šį karą dar metus, jei nepergalvosime savo strategijos ir viskas taip tęsis? Reikia imtis radikalių priemonių ir visiškai pakeisti visas savo praktikas“, – interviu metu sakė O. Arestovyčius.

 

O. Arestovyčius gimė Gruzijoje 1975 m. Išsilavinimą įgijo Odesos Sausumos pajėgų institute (dabar – Odesos karo akademija). 1999–2005 m. dirbo Vyriausioje žvalgybos valdyboje. Gavo atsargos majoro laipsnį. Studijavo psichologiją ir teologiją, dirbo teatro ir kino aktoriumi.

 

Nuo 2014 m. O. Arestovyčius Ukrainos žiniasklaidoje aktyviai komentavo karo įvykius, ypač karą Donbase, taip pat rašė apie tai savo feisbuke.

2022 m. sausį po valdžios kritikos O. Arestovyčius paskelbė, kad pasitraukia iš OP. Po Rusijos invazijos į Ukrainą O. Arestovyčius viešai komentavo situaciją fronte ir buvo vienas iš OP pranešėjų. 2023 m. sausį jis pasitraukė iš OP po skandalo, susijusio su jo žodžiais apie raketą, pataikiusią į daugiaaukštį pastatą prie Dniepro.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: