Liko tik 16 km. Okupantai supranta, kad pralaimės šį mūšį  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerija jau pasiekia miestą. Tokmakas yra strateginis miestas, nes jame susilieja rimti mazginiai transporto srautai – ir kelių, ir geležinkelių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai supranta, kad anksčiau ar vėliau praras pietinį placdarmą – Tokmako miestą Zaporižios srityje, tačiau vis dar ruošiasi kovai. Nuo Ukrainos gynybos pajėgų pozicijų iki miesto liko tik 16 kilometrų. Tai sakė karo ekspertas, atsargos pulkininkas Petro Černykas interviu OBOZREVATEL.

„Rusų okupacinė armija suvokia, kad praras šį placdarmą. Tačiau miesto šturmuoti neverta – jis turi būti apsuptas. Tą patį reikėtų daryti su Bachmutu – gyvenviete, kuri daug įdomesnė ir rimtesnė, nei Tokmakas. Čia esantis priešo grupės apsupimas ir kelių tūkstančių Putino karių paėmimas į nelaisvę sukels galingą smūgį okupantui. Jis bus susierzinęs ir įskaudintas“, – sako Černykas.

Jis pridūrė, kad nepaisant daugybės pranešimų žiniasklaidoje, kad užpuolikai evakuoja šeimas, okupacinę valdžią iš Tokmako, taip pat kad iš ten išvyko FSB pareigūnai, negali atsakyti į klausimą, ar ten kyla panika, nes nėra tokia žvalgybos informacija yra vieša.

 

„Jei eini tiesia linija, nuo artimiausio mūsų pozicijų taško iki Tokmako yra apie 16 kilometrų. Artilerija jau gali dirbti. Tiesą sakant, tai strateginis miestas, nes ten susilieja rimti mazginiai transporto srautai – keliai ir geležinkeliai. Ar rusai sustiprins Tokmaką? Ar jie kovos? Greičiau taip, nei ne“, – sako Petro Černykas.

Jo nuomone, svarbiausia, kad okupantai suprastų, jog praras šį pietinį placdarmą, tačiau kada tiksliai įvyks mūšis dėl Tokmako, šiuo metu nežinia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(4)
(92)

Komentarai ()