Tikros skerdynės. „Pagrindinė užduotis neįvykdyta.“ Skelbiama apie baisius nuostolius  ()

Rusijos ginkluotosios pajėgos nesugeba sustabdyti Ukrainos karių judėjimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąsias dvi savaites dvi Rusijos ginkluotųjų pajėgų divizijos buvo smarkiai sumuštos bandant sustabdyti Ukrainos karių veržimąsi į Robotynės sritį. Z-kanalų pranešimai apie situaciją pietų kryptimi vis labiau kelia nerimą rusams. Sprendžiant iš jų duomenų, Rusijos ginkluotosios pajėgos nesugeba sustabdyti Ukrainos karių judėjimo Robotynės srityje. Apie tai ypač rašo propagandos šaltinis „VDV za čestnost i spravedlivost“, siejamas su Rusijos Federacijos okupacine armija, praneša Dialog.UA.

Jis pažymėjo, kad vadovybė perkėlė dvi divizijas į Robotynės sritį, iškeldama tikslą sustabdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų proveržį ir atkovoti teritoriją. Rusams šių užduočių atlikti nepavyko.

„Po beveik dvi savaites trukusių oro desantininkų divizijų operacijų Robotynės kaimo rajone reikšmingų rezultatų nepasiekta. 76-osios divizijos 104-asis ir 237-asis pulkai (iš sudėties – red.) nepasiekė vakarinio Robotynės kaimo pakraščio. 76-osios divizijos 234-asis puolimo pulkas toliau „traukiasi“ iki Novoprokopivkos kaimo. 7-oji desantininkų divizija savo pagrindinės užduotis – pasiekti rytinį Robotynės pakraštį - neįvykdė“, – rašo Rusijos šaltinis.

 

Jis tikina, kad bandant sutramdyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą keturi Rusijos Federacijos pulkai patyrė baisių nuostolių, kurių niekas neskuba atstatyti.

„Nėra rezervų“, – skundžiasi Z-kanalas.

Atkreipkime dėmesį, kad Robotynės srityje per vasaros-rudens kontrpuolimą Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė kelias Rusijos gynybos linijas ir dabar kuria trampliną pagrindinėms pajėgoms atvesti ir įsibrovėlių sausumos koridoriui atkirsti į Krymą. Rusijos ginkluotosios pajėgos į šią sritį sutraukė visus turimus rezervus, siekdamos sustabdyti šį judėjimą. Vyksta įnirtingos kovos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(4)
(96)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: