Reikalingas lyg oras. Kodėl Putinas bijo prarasti Kadyrovą  ()

Tai ne pirmas kartas, kai Vladimiras Putinas bando patenkinti Ramzano Kadyrovo norus. Nors Čečėnijos lyderis atrodo pavaldus V. Putinui, pats Rusijos prezidentas yra priklausomas nuo R. Kadyrovo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Žirnovas, buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas, sakė, kad per visą savo „viešpatavimo“ laikotarpį V. Putinas dažnai darė nuolaidų R. Kadyrovui. Ši tradicija nesikeičia iki šiol.

Po rugsėjo 28 d. įvykusio iš dalies uždaro susitikimo su Vladimiru Putinu Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad jis yra „Putino karys“. Ir atsakydamas į tai diktatorius pažadėjo Čečėnijos vadovui pastatyti mečetę Maskvoje. Kalbama, kad dabar vyksta Rusijos islamizacija, nes Putinas, baimindamasis destabilizacijos Čečėnijoje, bando nuraminti Kadyrovą.

„Tai sena realybė. Putinas norėjo išsaugoti tam tikras teises musulmonams, suprasdamas, kad šie gyventojai Rusijoje nesudaro didelio procento, tačiau yra gerokai pavojingesni už vietinius rusus,“ - pabrėžė Sergejus Žirnovas.

Apskritai rusai yra pasyvūs, o musulmonai - aktyvūs. Tai susiję su religiniu ir istoriniu veiksniu.

„Putinas to labai bijojo, todėl, beje, pralaimėjo Čečėnijos karą ir pats tai pripažino. Kadyrovo tėvui, o paskui ir jo sūnui jis pateikė vienintelę socialinę sutartį su Kremliu, kad jie sulaikys tuos „islamo teroristus“. Už tai Rusija kasmet mokės jiems duoklę. Čečėnija yra aktyvus pavojaus šaltinis“, - pastebėjo buvęs žvalgybos karininkas.

Įdomu pastebėti, kad pastaruoju metu Vladimiras Putinas labiausiai engia Rusijos nacionalistus - paimkime Jevgenijaus Prigožino mirties istoriją arba Igorio Girkino-Strelkovo įkalinimą.

„Tuo pat metu, kai musulmonas Kadyrovas (Adamas, penkiolikmetis Ramzano Kadyrovo) visais įmanomais būdais tyčiojasi iš ruso, jį muša Volgogrado tardymo izoliatoriuje, kur paauglys apskritai neturėtų būti, niekas nieko nedaro“, - pažymėjo Žirnovas.

 

Yra informacijos, kad Čečėnijos ombudsmenas, atrodo, pradėjo tyrimą dėl šio nusikaltimo. Tačiau tai nėra tik nusikaltimas. Ikiteisminio tyrimo įstaigoje tiriamo asmens sumušimas yra nusikaltimas, o darbuotojai yra su juo susiję, nes jie leido viskam įvykti. Kadyrovo jaunesniojo agresijos priežastis buvo ta, kad kaltinamasis tariamai sudegino Koraną.

Tiesą sakant, tyrimo priežastis apskritai neturėtų dominti. Tačiau labai abejotina, kad Rusijoje, o juo labiau Čečėnijoje, Kadyrovo sūnui bus skirta kokia nors bausmė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(5)
(5)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: