Nauja priežastis. Scholzas skelbia, kodėl nenori perduoti Ukrainai „Taurus“  ()

Klausimas, kada Vokietija aprūpins Ukrainą ilgojo nuotolio raketomis, svarstomas jau seniai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-07 Nauja priežastis. Scholzas skelbia, kodėl nenori perduoti Ukrainai „Taurus“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja priežastis. Vokietijos kancleris Olafas Scholzas nepritaria sparnuotųjų raketų „Taurus“ perdavimui Ukrainai. Jis paaiškino, kad norint jas panaudoti, neva reikia Bundesvero karių dalyvavimo.

Tai praneša „Ukrinform“.

Scholzas savo nenoro perduoti ginklus priežastį nurodė spaudos konferencijoje po ES lyderių susitikimo Granadoje. Jis buvo paklaustas apie „raudonąsias linijas“, susijusias su „Taurus“ raketų perdavimu Ukrainai. Scholzas pabrėžė, kad jo šalies karių dalyvavimas tame yra nepriimtinas.

„Yra vienas dalykas: vokiečių karių dalyvavimas bet kokioje veikloje, net ir už Ukrainos ribų, mums yra neįmanomas“, – sakė Scholzas.

 

Kartu kancleris pabrėžė, kad Vokietija ir toliau rems Ukrainą. Jis priminė, kad Vokietija yra antra pagal dydį ginkluotės tiekėja Ukrainai, gerokai lenkianti kitus Europos partnerius. Be to, pasak kanclerio, ukrainiečiai aprūpinami būtent tuo, ko labiausiai reikia Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms: oro gynybos sistemomis, artilerija ir amunicija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(16)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()