Netikėtai užpultas Izraelis. Smogia 5 000 raketų. Tel Avivas „pasiruošęs karui“ (Foto, Video)  (6)

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ pradėjo karą su Izraeliu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-07 Netikėtai užpultas Izraelis. Smogia 5 000 raketų. Tel Avivas „pasiruošęs karui“ (Foto, Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ netikėtai užpuolė Izraelį. Po masinių raketų atakų Tel Avivas paskelbė esantis „pasiruošęs karui“.

Apie 06:30 val. Lietuvos laiku „Hamas“ apšaudė Izraelio teritoriją. Oro antskrydžio sirenos girdėjosi net Tel Avive.

 

Izraelio ginkluotosios pajėgos (IDF) įsakė civiliams netoli Gazos Ruožo sienos neiti iš savo namų. 80 kilometrų spinduliu nuo Gazos Ruožo paskelbta nepaprastoji padėtis.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad palestiniečių kovotojų grupuotė „Hamas“ „mokės labai didelę kainą“ už netikėtą išpuolį.

 

„Grupuotė „Hamas“ atliko kombinuotą operaciją, kuri apėmė apšaudymą raketomis ir teroristų įsiskverbimą į Izraelio valstybės teritoriją. IDF saugos Izraelio valstybės gyventojus, teroristinė organizacija „Hamas“ sumokės labai didelę kainą“, – nurodė kariuomenė.

Pranešama, kad per raketų apšaudymą pietiniuose ir centriniuose šalies regionuose žuvo vienas žmogus, o dar 15 buvo sužeisti.

Izraelio gynybos pajėgos paskelbė „pasirengimo karui“ būseną, vykstant didžiuliam raketų apšaudymui ir „Hamas“ kovotojų įsiskverbimui. Tuo tarpu Jeruzalėje civiliai pranešė apie sprogimų garsus. Mieste veikia oro pavojaus sirenos.

„Hamas“ vadas Mohammedas Deifas padarė pareiškimą, kuriame rytinį išpuolį pavadino „didžiosios revoliucijos diena“.

 

„Šiandien žmonės pradeda revoliuciją ir atgaivina grįžimo žygį“, – pareiškė jis ir ragino „uždegti žemę po okupantų kojomis“.

Visų pirma jis paragino „islamo pasipriešinimą Libane, Irake, Sirijoje ir Irake suvienyti savo pasipriešinimą su palestiniečių pasipriešinimu ir pradėti žygį į Palestiną jau šiandien“.

Viešame pareiškime Mohammedas Deifas teigė, kad anksti šeštadienį pradedant „Operaciją „Al Aqsa Storm“ į Izraelį paleista 5 tūkst. raketų.

Praėjus beveik dviem valandoms po atakos, Izraelio kariuomenė atsakydama paleido raketas į Gazos Ruožą.

Šimtai Gazos Ruožo gyventojų bėga iš namų rajonuose prie sienos su Izraeliu, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (6)