[Žinios trumpai] Rytuose gali atsirasti nauja karinė sąjunga - antrasis NATO  ()

Praėjusią savaitę Jordanijos karalius Abdulas II pareiškė, kad rems karinio aljanso, panašaus į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją (NATO), sukūrimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karalius atkreipė dėmesį į dabartinius iššūkius, su kuriais susiduria Artimųjų Rytų šalys, norėdamas pabrėžti bendrų pastangų poreikį.

Karalius Abdulas ne tik apibūdino, kaip Maskvos invazija į Ukrainą paveikia regioną, bet ir aptarė destabilizuojantį Irano elgesį bei Izraelio ir Palestinos krizę, kad apibūdintų vieningo fronto poreikį.

Interviu Jordanijos monarchas teigė, kad jis bus vienas iš pirmųjų žmonių, kurie pritars Artimųjų Rytų didžiausio šiandien egzistuojančio tarpvyriausybinio karinio aljanso įkūrimui. Karalius tvirtino, kad bendradarbiavimas turi pakeisti „beveik nuolatinę nesantaiką“, kuri daugelį metų kankina regioną.

Be to, Rusijos invazija į Ukrainą sukėlė pavojų maisto tiekimui regione. Ukraina yra viena didžiausių kviečių ir kukurūzų eksportuotojų pasaulyje. Nuo tada, kai Rusija įvedė šalies uostų blokadas, šių išteklių judėjimas sustojo.

Anksčiau šį mėnesį Jordanija pristatė dešimties metų trukmės plėtros strategiją, kuria siekiama atgaivinti sunkumus patiriančią šalies ekonomiką. Regioninis konfliktas neabejotinai paveikė lėtą Jordanijos ekonomikos augimą, todėl bendradarbiavimo paliaubos karaliui tapo dar svarbesnės.

 

Kalbėdamas apie Izraelio ir Palestinos konfliktą, karalius Abdulas nurodė, kad tik laikas parodys, ar regiono šalys gali „dirbti siekdamos vizijos, kurios pavadinimas yra gerovė“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()