[Žinios trumpai] Neįtikėtina! Ukraina bus apginkluota iki dantų - 800 kompanijų pateikė net 1300 komercinius pasiūlymus  ()

JAV gynybos departamentas šiuo metu svarsto 1300 pasiūlymų iš 800 bendrovių dėl naujoviškų ginklų ir komercinių pajėgumų, kuriuos jos galėtų sukurti Ukrainai pagalbai kovoje su Rusija. Tai pranešė JAV televizijos kanalas CNN, remdamasis Pentagono atstovu spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak žurnalistų, Pentagonas artimiausiomis savaitėmis nuspręs, kurios idėjos bus įgyvendintos, ir galiausiai bus gaminami ginklai Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir JAV kariams.

Pentagonas paprašė pagrindinių ginklų, įskaitant oro gynybos, prieštankinius pabūklus, pakrančių, bepiločių orlaivių sistemas, priešlėktuvinę gynybą bei ryšio sistemas. Ukraina nurodė, kad tai yra vieni iš svarbiausių karinių poreikių. Jų buvo prašoma pagal plačią JAV gynybos departamento iniciatyvą, kuria siekiama „patenkinti prioritetinius Ukrainos prašymus dėl pagalbos saugumo srityje“.

Remiantis pirminiu pramonės atstovams išsiųstu prašymu pateikti idėjų, siekiama gauti informacijos, kaip pagreitinti gamybą ir padidinti pramonės pajėgumus. Kadangi dabar JAV ir sąjungininkės tikriausiai turės remti Ukrainą dar ilgai po to, kai baigsis jų pačių turimos ginklų atsargos.

Departamento parengtame galimų naujų gamybos sutarčių plane atsispindi tam tikra skuba, nes Pentagonas siekia, kad prekės būtų pristatytos per 30-180 dienų.

 

„Departamentas nagrinėja galimybes, kurios paspartintų gamybą ir sukurtų papildomus pramoninius pajėgumus gaminti ginklus ir įrangą, kurią galima greitai eksportuoti, dislokuoti su minimaliu apmokymu ir kuri yra veiksmingi mūšio lauke“, - teigė Pentagonas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()