[Žinios trumpai] Putinas tampa pasauliniu pajuokos objektu: viešai pažemino jau antras Azijos lyderis  ()

Diplomatiškas antausis Putinui nuo Indonezijos prezidento.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas praranda įtaką Azijoje, mano Igoris Jakovenko.

Indonezijos prezidentas Joko Widodo diplomatiškai sudavė antausį Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui. Jis tapo antruoju Azijos lyderiu, leidusiu sau viešai pažeminti Rusijos diktatorių. Į tai komentare televizijos kanalui „Ukraina 24“ atkreipė dėmesį Rusijos Federacijos opozicijos žurnalistas Igoris Jakovenko.

Widodo iš esmės atšaukė Putino kvietimą dalyvauti G20 viršūnių susitikime po to, kai Kremlius patvirtino vizito planus.

„Antrasis Azijos lyderis „trenkė“ Putinui į veidą. Jis pasakė, kad yra tarsi ir pakviestas į G20 susitikimą Indonezijoje, bet neturėtų ten atvykti asmeniškai. Nuostabu“, – sakė žurnalistas.

Jis priminė, kad pirmasis Azijos lyderis, parodęs „nepagarbą“ V. Putinui, buvo Kazachstano vadovas Kasimas Žomartas Tokajevas. Sankt Peterburgo ekonomikos forume jis V. Putinui asmeniškai pasakė, kad nepripažįsta jo kvazirespublikų „L/DLR“, taip pat patvirtino planus laikytis sankcijų Rusijai.

 

Galima teigti, kad pralaimėjimo kare su Ukraina fone V. Putinas praranda įtaką Azijoje, įskaitant Centrinę Aziją, kurią dar visai neseniai laikė savo išskirtinių interesų zona. Tikriausiai šis procesas dar labiau paaštrės, nes Rusija, kuri įsivėlė į gėdingą karinę avantiūrą, silpsta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(274)
(3)
(270)

Komentarai ()