[Žinios trumpai] Rusijos košmaras tęsiasi – Prancūzija atiduoda ketvirtadalį CAESAR rezervo, tai labai galinga jėga  (6)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau stiprinamos moderniais 155 mm savaeigės artilerijos pabūklais – viena iš šalių, perdavusių tokius ginklus Ukrainai, yra Prancūzija – Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiuo metu turi 12 savaeigių ginklų CAESAR savo gretose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo pat metu interviu „Le ParisienLe Parisien“ Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos bus sustiprintos dar šešiais tokiais savaeigiais pabūklais.

Taigi CAESAR įrenginių, kuriuos Prancūzija perduoda ginkluotosioms pajėgoms, skaičius padidės iki 18 – atsižvelgiant į tai, kad patys prancūzai turi tik 76 vienetus. Savaeigių pabūklų, pasirodo, jie Ukrainai perdavė beveik ketvirtadalį.

Tada iškyla klausimas – ar Prancūzija gali sustiprinti ginkluotąsias pajėgas kokiais nors kitais, galbūt ne tokiais moderniais, bet „veikiančiais“ artilerijos pavyzdžiais? Lenkų leidinys „Defence24“ primena, kad prancūzai turi dar dviejų tipų 155 mm artilerijos sistemas su dešimtimis vienetų atsargoje.

Pirmiausia kalbame apie 155 mm AuF.1 savaeigių ginklus – iš viso buvo pristatytos 273 tokios mašinos, 70 iš jų buvo atnaujintos į AuF.2 variantą, kurių diapazonas, priklausomai nuo amunicijos, gali būti iki 40 km, šaudymo greitis – iki 10 šūvių per minutę. Iš viso Prancūzijoje šiuo metu eksploatuojamos 32 tokios transporto priemonės.

 

Be to, minima ir 155 mm velkama haubica TRF1, kurios maksimalus nuotolis yra 30 km – iš viso buvo pristatytos 105 tokios haubicos, o prancūzijos kariuomenėje šiuo metu tarnauja 12 vnt. Tai reiškia, kad be CAESAR savaeigių ginklų, Prancūzija rezerve tikrai turi ir kitų rūšių artilerijos, galinčios sustiprinti ginkluotąsias pajėgas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(98)
(0)
(98)

Komentarai (6)