[Žinios trumpai] „Forbes“: Gyvačių saloje Rusija patyrė tiesiog žvėriškus nuostolius, skaičiai svaiginantys  ()

Nuo karo pradžios Rusijos okupantų patirti įrangos nuostoliai Gyvačių saloje siekia beveik milijardą dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-02 [Žinios trumpai] „Forbes“: Gyvačių saloje Rusija patyrė tiesiog žvėriškus nuostolius, skaičiai svaiginantys  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovos dėl salos suintensyvėjo pirmosiomis gegužės dienomis. Tačiau, karo ekspertų teigimu, lūžis įvyko po to, kai Ukrainos pajėgos gavo prieštankinių raketų „Harpoon“, artilerijos ir raketų sistemų „HIMARS“.

Birželio 30 dieną rusų okupantai skubiai paliko salą, esančią vos už 140 km nuo Odesos. Po jų ten neliko nieko – palydovinėje medžiagoje matyti degančios karinės įrangos dūmai.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad ji esą okupantams nebėra reikalinga, be to, išlaikyti salą dėl nuolatinio apšaudymo buvo per brangu. Dėl to jie „išlaisvino“ Gyvačių salą vadindami tai „geros valios gestu“.

Žurnalo „Forbes“ skaičiavimais, Rusijos kariuomenės išvedimas iš Gyvačių salos Rusijos biudžetui kainavo beveik milijardą dolerių.

Didžiausias nuostolis, žinoma, buvo raketinis kreiseris „Maskva“, kurio vertė – 750 milijonai JAV dolerių.

Be to, Ukrainos pajėgos saloje sunaikino mažiausiai 8 „Tor“, „Pantsir“ ir „Strela“ tipo oro gynybos sistemas, kurių vertė viršija 100 mln. dolerių, ir 4 įvairių klasių laivus, kurių bendra vertė – apie 50 mln. dolerių.

 

Ukrainos gynėjai taip pat sudaužė tris okupantams priklausančias priešlėktuvines raketų ir patrankų sistemas „Pantsir S1“.

Iš viso šioje saloje ukrainiečiai į metalo laužą pridavė rusiškos karinės įrangos už daugmaž 915 milijonus dolerių. Suma gali būti didesnė, nes Kremliaus nuostolių sąrašas nėra išsamus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: