[Žinios trumpai] Chersone gali kilti sukilimas: CNN praneša kas ten darosi – rusai turi didelių problemų ir nežino, ką daryti  ()

Kremlius susiduria su didėjančiu partizanų aktyvumu pietų Ukrainoje, todėl išlaikyti šį regioną darosi problemiška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų pareigūnai teigia, kad trys pasikėsinimai nužudyti kolaborantus Chersone rodo, jog Pietų Ukrainoje stiprėja pasipriešinimo Rusijos kariuomenei judėjimas.

Nurodoma, kad net keli tokie incidentai rodo augantį pasipriešinimą Chersone. Toks pasipriešinimas galėtų sukelti rimtesnę kovą prieš Rusijos okupantus, o tai galėtų tapti rimta problema Rusijos Federacijai.

„Kremlius susiduria su didėjančiu partizanų aktyvumu pietų Ukrainoje“, – sakė JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines.

JAV mano, kad Rusija neturi pakankamai pajėgų Chersone, kad galėtų veiksmingai užimti ir kontroliuoti regioną. Kitas JAV pareigūnas teigė, kad kai kurių Rusijos pajėgų pasitraukimas į Donbasą leidžia Ukrainos partizanams pulti vietos pareigūnus. Rusijos ginkluotosios pajėgos ir Ukrainos kontratakos prie Chersono taip pat padidino naštą.

Tuo pat metu Chersonas yra labai svarbus regionas, kuriame Rusijos Federacija gali išlaikyti Ukrainos Juodosios jūros pakrantę ir kontroliuoti prieigą prie Krymo pusiasalio. Neaišku, kiek Rusijos karių yra Chersone ar netoli jo, tačiau priešiškai nusiteikusiems vietos gyventojams užimti reikia tikrai daugiau jėgos, nei manyta.

 

Pasak pareigūno, JAV žinojo, kad Ukrainoje yra „rimtas pasipriešinimo tinklas“, kuris galėtų perimti valdžią, jei kariuomenė patirtų nesėkmę. Prieš invaziją JAV tikėjosi, kad po trumpo įnirtingų kovų laikotarpio, per kurį nugalėjo Rusija, kils sukilimas ir partizaninis karas. Tačiau karas užsitęsė kelis mėnesius, ir daugelis analitikų prognozuoja, kad konfliktas tęsis daug ilgiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(2)
(50)

Komentarai ()