[Žinios trumpai] Rusijoje užpulta FSB būstinė, saugumas sukeltas ant kojų  ()

Birželio 30 dieną Žemutiniame Novgorode nenustatytas vyriškis bandė padegti vietinės FSB tarnybos patikros postą, mesdamas į jį butelį, tikriausiai pripildytą padegamosios medžiagos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak laikraščio „Baza“, mišinys neužsidegė, vyras pabėgo ir dabar yra ieškomas.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Rusijoje padažnėjo išpuolių prieš valstybines institucijas naudojant vadinamuosius „Molotovo“ kokteilius, dažniausiai prieš karines įstaigas.

Balandžio mėnesį Maskvos, Ivanovo, Sverdlovsko, Mordovijos ir Voronežo regionuose iš viso buvo užregistruoti penki padegimai. Žurnalistai spėja, kad vietos gyventojai taip bando sunaikinti šauktinių asmenų bylas, kad sutrikdytų mobilizaciją į karą prieš Ukrainą.

.

Gegužės pradžioje Nižnevartovske mažiausiai septyni Molotovo kokteiliai buvo įmesti į vietos karinio komisariato pastatą. Gegužės 31 dienos rytą bandyta padegti karinės įskaitos biurą Jasnogorske, Tulos srityje.

 

Okupacinės administracijos taip pat buvo užpultos Kryme. Puškino kaime į kambarį, kuriame posėdžiauja vietos deputatai, buvo įmestas Molotovo kokteilis.

Naktį iš gegužės 15 į 16 dieną Jevpatorijos miesto administracijos pastato fasadas buvo apipiltas geltonais ir mėlynais dažais. Vėliau vietos pareigūnai teigė, kad pastatą taip pat bandyta padegti: į jį buvo mestas Molotovo kokteilis, tačiau padegamasis mišinys neužsidegė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()