[Žinios trumpai] Rusijos propaganda euforijoje – sunaikinta „CAESAR“ artilerija: paskelbtas video rodo, kas nutiko iš tikro (Video)  ()

Atrodo, kad „CAESAR“ savaeigiai ginklai jau spėjo rusams sukelti rimtų košmarų, Rusijos propagandistai bet kokiomis priemonėmis bando sunaikinti keletą tokio tipo savaeigių įrenginių, esančių Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rašistinis propagandos kanalas „Zvezda“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama įraše, „sunaikinami prancūzų CAESAR savaeigiai ginklai“, kurie naudojami Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.

Tačiau tokie teiginiai neturi nieko bendro su realybe, nes ir patys Rusijos kanalai atkreipė dėmesį į tai, kad vaizdo įraše iš tikrųjų užfiksuotas ukrainietiško 203 mm savaeigio pabūklo „Pion“ sunaikinimas. Po to kanalo „Zvezda“ propagandistai buvo priversti redaguoti savo įrašą.

Savaeigio pabūklo „Pion“ sunaikinimas taip pat yra toks pat rimtas praradimas ir ne tiek dėl paties ginklo, kiek dėl jo įgulos – tačiau čia taip pat verta atkreipti ypatingą dėmesį į rašistų atkaklumą, norint „sunaikinti“ ar „perimti kaip trofėjus“ „CAESAR“ savaeigius ginklus – kaip pavyzdį galima paminėti atvejį, kai rusai, pasitelkę prancūzų politiko Regis Castello balsą, išplatino klastotę, kad įsibrovėliai užgrobė du „CAESAR“ ginklus ir perdavė juos „Uralvagonzavodui“ tolimesniam tyrimui.

 

Klastotė išplito taip greitai ir masiškai, kad Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas turėjo kuo skubiau paneigti šią informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(45)
(3)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: