[Žinios trumpai] Žaidimai baigti, bus astronominė parama Ukrainai! 600 tankų, 500 artilerijos sistemų, beveik 140 000 prieštankinių sistemų ir tai dar ne viskas  ()

JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad penkiasdešimt pasaulio šalių prisiėmė bendrus įsipareigojimus perduoti Ukrainai daug kartų daugiau ginklų nei jau buvo perduota.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-02 [Žinios trumpai] Žaidimai baigti, bus astronominė parama Ukrainai! 600 tankų, 500 artilerijos sistemų, beveik 140 000 prieštankinių sistemų ir tai dar ne viskas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daugiau nei 50 šalių prisiėmė naujų įsipareigojimų, ir tai yra pasaulinės pastangos remiant Ukrainą: beveik 140 000 prieštankinių sistemų, daugiau nei 600 tankų, beveik 500 artilerijos sistemų, daugiau nei 600 000 artilerijos šaudmenų, taip pat pažangus raketų paleidimo įrenginys, priešlaivinės ir oro gynybos sistemos“, – sakė jis Madride per NATO viršūnių susitikimą.

Tuo pačiu metu toks pagalbos mastas jau sukėlė tam tikrą skepticizmą dėl Joe Bideno klaidingo vertimo ar preteksto, arba tai, ką reiškia visa pagalba, kuri jau buvo suteikta ir kurią planuojama perduoti. Bet net ir atsižvelgiant į Ukrainos jau gautus tankus ir artilerijos sistemas, kalbame apie jų skaičiaus bent jau padvigubinimą.

Be to, akivaizdu, kad mes nekalbame apie pasenusias sovietines sistemas, bent jau tai, kad visos NATO šalys, kuriose tarnavo sovietų laikų tankai, juos jas perdavė. Taip pat būtų keista tikėtis sovietinio kalibro artilerijos perdavimo, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos visomis priemonėmis ir jėgomis skubiai ketina pereiti prie NATO kalibrų.

 

Tuo pačiu metu, kas yra ne mažiau svarbu, Joe Bidenas pagaliau atskleidė visus klausimus dėl sunkiųjų šarvuočių perdavimo Ukrainai, kurių ilgą laiką kai kurie Vakarų Europos šalių lyderiai bandė bent jau nekelti. To paties instruktažo metu JAV prezidentas paskelbė apie pažangios oro gynybos sistemos perdavimą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(246)
(5)
(241)

Komentarai ()

Susijusios žymos: