[Žinios trumpai] Fantastika! Ukraina pradeda kontrpuolimą Donbase - jau išvaduota gyvenvietė  ()

Sėkmingos operacijos metu Donbase išlaisvinta Pavlovka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos įvykdė sėkmingą operaciją Donbase ir išlaisvino Pavlovkos kaimą Kurachovskio kryptimi Donecko srityje.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio direktorato viršininko pavaduotojas Aleksejus Gromovas.

Gynėjai taip pat sugebėjo išvaryti užpuolikus iš Potiomkino kaimo Chersono srityje. Gromovo teigimu, nepaisant okupantų bandymų gintis, Ukrainos kariškiai veržiasi į priekį tam tikromis kryptimis, padarydami okupantams nuostolių.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sistemingai naikina Rusijos degalų ir tepalų, amunicijos ir ginklų sandėlius bei  Rusijos vadovybės postus. 

„Priešo nuostoliai yra dideli“, – patikslino Gromovas.

Anksčiau skelbta, kad okupantai prie Lysyčansko priartėjo iš skirtingų pusių, pakraščiuose vyksta kautynės, tačiau miestas neužimtas. Įsibrovėliai taiko panašią praktiką, kaip ir Severodonecke: iš pradžių miestą uždengia artilerija, o paskui įžengia pėstininkai. Regiono valdžia mano, kad Rusijos kariuomenė gali sunaikinti paskutinį Ukrainos kontroliuojamą miestą Luhansko srityje, kad įvykdytų Putino įsakymą užgrobti teritoriją.

 

Karo ekspertas Michailas Samusas pasakojo, kokių tikslų Lysyčansko srityje siekia priešas ir kur jis puls toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: