[Žinios trumpai] „Rusijos imperija griūva“: kai kurie Rusijos Federacijos regionai tiesiog pranyks, procesas prasidėjo, situacija katastrofiška

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2022-07-03 11:52
Yra toks rodiklis kaip suminis gimstamumo rodiklis, tai yra kiek vaikų per gyvenimą pagimdo viena moteris. Paaiškinsiu kaip jisai apskaičiuojamas: Visas per laikotarpį (vienerius metus) gymusių vaikų skaičius dalinams iš moterų bendraamžių skaičiaus to amžiaus kurios vidutiniškai gimdo. Lietuvoje vidutiniškai gimdo 30 metų amžiaus moterys ir joms 2021 m. teko po 1,49 vaiko. Tą skaičių galima padalinta dar iš dviejų, tai reikštu, kad vienam 30 metų amžiaus Lietuvoje gyvenančiam žmogui tenka 0,745 vienerių metų amžiaus vaiko. Čia duomenys kiek vaikų viena moteris pagimdo įvairiuose valstybėse: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... ility_rate
Benediktas 2022-07-03 12:20
Visose turtingiausiose šalyse, kur daugiausiai uždirbama, gimstamumas mažėjantis, tame tarpe ir Lietuvoje. Rusijoje iš regionų migruoja dėl ekonominių dalykų. Daugumos rusų svajonė gyventi Maskvoje, nes ten kaupiami visi Rusijos turtai.
immortallt 2022-07-03 12:32
Quality over quantity. Kas iš milijonų gyventojų, jei pusė jų nemoka iš viso normaliai skaityti, o didžioji dalis turi nulį kritinio mąstymo ir nesugeba net elementarių dalykų daryti visa šalis? Taip ir Lietuvoje, dar per didelis vidutinis gimstamumas. Reikėtų tuos visus asocialus demotyvuoti daugintis. T.y. jie neturėtų gauti jokių išmokų už vaikus ir dar turėtų patirti nepatogumus. Arba elementariai už savanorišką sterilizaciją pasiūlyti po 5000€. Valstybei ilgu laikotarpiu būtų daug pigiau. O tada investuoti į infrastruktūrą vaikų auginimui - daugiau darželių-lopšelių, vaikų užimimas ne 8 mėnesius metuose, o 12-ką. Ne nuo 8 iki 14, o nuo 7 iki 18 su privalomu laiku nuo 9 iki 14, ar pan. Pasirūpinti vaikų uniformomis, maitinimu, sportu, ir t.t. Tada gimstamumas didės normaliose šeimose, o ne asocialų, kuriose dažniausiai užauga tik dar didesni degradai, su retomis išimtimis.
iPienius 2022-07-03 13:03
gyventoju mazejimo sukuriama problema ta, kad bus maziau darbingo amziaus zmoniu ir bus daug pensinku, kuriais reiks pasirupint, jiems ismoket pensijas, bet tam tiesiog nebus pakankamai dirbanciuju. arba reiks moket zveriskus mokescius pensinku islaikymu. toliau ypatingai ziurint i Jav pavyzdi, tai zmones neuzdirba pakankamai, kad patys save islaikytu, o cia dar vaikus turi islaikyt. vaikai yra nepakeliama finansine nasta
Benediktas 2022-07-03 14:03
Man atrodo išsivysčiusiose šalyse vis mažiau ir mažiau reikės darbo jėgos - nes bus automatizuojama vis labiau. Bus kaip Suomijoje eksperimentą darė - dalins žmonėms šiaip bazinius pinigus. Tokiu atveju daug žmonių nereikia. Tik reik nepapulti į Rusijos orbitą - nes ten nori gyventi, kaip viduramžiais. Kuo mažiau technologijų - tuo daugiau rankų jėgos reikia.
Hmz 2022-07-03 20:08
Ir, kaip visad, parašei ne į temą. Straipsnyje kalba apie problemas dėl gyventojų migracijos iš vieno regiono į kitą, o ne apie gimstamumą.
kestutisz 2022-07-03 21:09
Eee, čia vadinama eugenika? Ir tai yra absoliutus blogis, vien dėl biologinės įvairovės. Dėl užimtumo pritariu, jis būtinai turi būti kaip opcija ir ji turi būti pasiekiama visur kur ir kaip begyventum ir pageidautina nemokamai* jei norima kažkokių rezultatų - na ten rasti talentų ar pan. Prie baisiųjų sovietų buvo netgi internatai iš kurių į sunkiai gyvenančias šeimas grįždavo tik aplankyti ir normalūs žmonės šiaip jau užaugo (ok žinojau vieną, dirbo nesustodamas, čia ne aš 3.14zdielinu prie klavos). *Pas mus arba nemokamai soc remtiniem arba brangiai gyvenantiem virš skurdo ribos ir valdžiagyviai nemato skirtumo, gyveni ant ribos, ar gerokai virš jos. Realiai kokie būreliai kainuoja min 100/vaikui, ir tą realiai mažai kas gali sau leisti kas kaip ir neskursta, bet... Ok, nemoakamai viskas čia jau komunizmas, kažkas turi mokėt, bet kažkokia "kreditų" sistema tam tikrom veiklom kuriuos gali išnaudot nemokamai - būtina.
T 2022-07-03 22:46
Tiesiog papildžiau. Gyventojų kai kuriuose regionuose mažėja ne tik dėl emigracijos, bet ir dėl mažo gimstamumo.