[Žinios trumpai] „Rusijos imperija griūva“: kai kurie Rusijos Federacijos regionai tiesiog pranyks, procesas prasidėjo, situacija katastrofiška  (8)

Rusijos Federacija demografiškai žlunga, o jos rytiniai regionai labai greitai nustos egzistuoti, šalies gyventojai plūsta į tris pagrindinius centrus vakaruose: Maskvą, Sankt Peterburgą ir Krasnodarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistas ir istorikas Kamilas Galejevas apie tai kalbėjo „Radio NV“ eteryje.

„Rusija demografiškai traukiasi į pietvakarius. Tai šilčiausi, saulėčiausi ir derlingiausi regionai. Sibiras ir Tolimieji Rytai iš esmės yra išlaisvinti… Tik ten sunku gyventi. Būtų prasminga ten gyventi, jei tai duotų tam tikros ekonominės naudos. Tačiau jie to nedaro, nes visas pajamas iš naudingųjų iškasenų ir pramonės atima Maskva… Žmonės iš Sachalino ir Chabarovsko persikelia į Maskvą, Sankt Peterburgą ar Krasnodarą“, – sakė ekspertas.

Pasak jo, naujausia Rusijos vyriausybės nedarbo prognozė rodo, kas iki metų pabaigos laukia Rusijos regionų: kai kurie jų pradės sparčiai nykti.

„Pavyzdžiui, mašinų gamybos klasteris prie Volgos, Tatarstane – Samaroje… Prognozuojama, kad ten vyraus visiškas nedarbas. Šie regionai išnyks. Dalis vadinamosios Rusijos šiaurės mirs: Kostroma, Vologda, Ivanovas ir t. t. Sankt Peterburge taip pat bus labai blogai, nes tai yra „langas į Europą“, stipriai susijęs su Europa. Ten viskas bus labai liūdna“, – savo nuomone dalijosi Galejevas.

 

Pasak jo, bendrai, bloga situacija prognozuojama visoje Rusijoje. Tačiau lengviau bus būtent pietvakarių regionuose. Kalbant apie agrarinius pietus.

„Krasnodaras, Rostovas ir lokacijos toliau į šiaurę yra Juodosios žemės zonos. Jos gamina maistą ir miršta paskutinės“, – aiškino istorikas.

Būtent su šiais procesais jis sieja Rusijos ekspansiją Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(106)
(0)
(106)

Komentarai (8)