[Žinios trumpai] Daugiau jokio sovietinio chlamo: Ukrainai – tik moderni ginkluotė  (3)

Šalys partnerės baigia rengti ir atnaujinti ginklų sistemas, kad jas galėtų kuo greičiau pristatyti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina greičiau gaus naujų ginklų iš Vakarų partnerių. Apie tai interviu kalbėjo OP vadovo patarėjas Michailas Podoliakas. Anot jo, biurokratija nebetrukdo tiekti ginklų iš užsienio, nes visi reikalingi dokumentai jau pasirašyti. Kai tik šalys sugebės paruošti reikiamą karinę pagalbą, ji nedelsiant bus suteikta Ukrainai.

Kita problema – ginklų prieinamumas užsienio partnerių sandėliuose. Dauguma civilizuotų šalių nematė poreikio kaupti karinę techniką tokiu pat tempu kaip Rusija, todėl ginkluotės skaičius gerokai mažesnis. Šiuo metu užsienyje baigiamos arba reaktyvuojamos kai kurios ginklų sistemos, kurios Ukrainą pasieks po 1-3 mėnesių. Kalbant apie kokybę, Michailas Podoliakas patikino, kad sovietmečio ginklai į Ukrainą nebebus tiekiami – tokių pavyzdžių pasaulinėje rinkoje praktiškai nebeliko.

Anksčiau SSRS karines technologijas kaupė Afrikos, Azijos ir Rytų Europos šalys, tačiau jų ištekliai jau beveik visiškai išnaudoti. „Sovietiniai ginklai kaupiami jau seniai, bet jie nėra tokie konkurencingi kaip NATO ginklai. Ginklai turi būti nuolat modernizuojami. Be to, NATO ginkluotė yra efektyvesnė", - pabrėžė Michailas Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(1)
(42)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: