[Žinios trumpai] Nutekėjo informacija apie LLR kovotojų ir rusų konfliktą prie Severodonecko: rusai atėmė apkasus iš LLR kovotojų ir juos tiesiog išspyrė lauk  ()

Per Severodonecko šturmą Rusijos kariuomenė atėmė apkasus iš mobilizuotų „LLR“ dalinių, pakenkdama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Separatistų kanalas „Telegram“ parašė apie incidentą.

„Liaudies milicijos“ mobilizuotasis karys dėl situacijos tarp mobilizuotųjų ir Rusijos karių:

„Tai įvyko dar šių metų gegužės viduryje, kai Severodonecko apylinkėse buvo „liaudies milicijos“ pozicijos. Tuo metu mūsų vaikinai pozicijas kūrė daugmaž ramioje zonoje. Taigi, būdama sąlyginai saugioje vietoje, pozicijų statybos buvo baigtos po 2,5 savaičių. Po 2 dienų, vaikinams baigus darbą, kuopos vadas pasitiko „komisiją“, kurią sudarė rusų karininkas, iš kurios, žinoma, visi laukė palaikymo ir tolesnės rotacijos, kurią žadėjo kas 3 mėnesius".

„Prie mūsų vyrų atvyko eiliniai Rusijos kariai. Vaikinai iš pradžių manė, kad tai pagalba, ir jie padės kokybiškiau sustiprėti, tačiau pasirodė, kad taip nėra. Rusijos kariškiai sakė pajudinti mūsų pozicijas 300-350 metrų į priekį, o tai, ką pastatė mūsų vaikinai, užėmė kariškiai iš Rusijos. Už 300 metrų jau išsirikiavo atvykėliai, o mūsų vaikinams buvo liepta ten kasti apkasus. Mūsų vaikinams net nebuvo leista nakvoti savo pastatytose pozicijose, nes ten jau buvo pradėję kurtis rusai. Kitą dieną buvo pradėta įrengti pozicijas jau 300–350 metrų atstumu nuo ankstesnių. Jie dirbo greičiau, nes bet kurią akimirką galėjo „išskristi“ lauk. Taip ir atsitiko, naujų apkasų įrengimo laikotarpiu (per 12 dienų) kuopoje buvo 4 žuvę ir 7 sužeistieji.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(2)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: