„Reikia skubiai keisti politiką.“ Lenkijos politikai skelbia, kas nutiko Zelenskiui  (1)

Pagrindinis kandidatas į Lenkijos valdančiąją partiją pavadino Ukrainos prezidentą įkaitu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pawelas Kukizas, neseniai įvardytas kaip pagrindinis PiS kandidatas rinkimų sąraše Opolės mieste, šią savaitę kalbėdamas transliuotojui „Polsat“ sakė, kad, jo nuomone, „lenkai apskritai – ne tik valdančioji partija, bet ir žiniasklaida – daro klaidą, traktuodami Ukrainą ir ukrainiečius kaip tautą, kuri kažkada turėjo visišką demokratiją, ir iš kurios rusai staiga tą demokratiją atėmė“.

„Ne, tai iki kaulų smegenų sugedusi valstybė“, - pareiškė jis ir pridūrė, kad „demokratija Ukrainoje yra nežinomas žodis“, o V. Zelenskis didžiąja dalimi yra „Ukrainos oligarchų įkaitas“.

Kukizas taip pat paragino Lenkiją pakeisti politiką Ukrainos atžvilgiu. Varšuva buvo viena artimiausių Kyjivo sąjungininkių po Rusijos invazijos, tačiau Kukizas teigia, kad jos požiūris buvo „pernelyg vaikiškas“.

 

„Jei mes nevykdysime griežtos politikos Ukrainos atžvilgiu, kartu padėdami jai pagal galimybes ir logiką, anksčiau ar vėliau sulauksime griežtos politikos iš jų pusės“, - sakė jis. – „Mes nepamiršome, kad jie, kaip ir bet kuri kita šalis, pirmiausia rūpinsis savo interesais.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(42)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)