Beprotiška žinia. „„Hamas“ užpuolė Izraelį iš Ukrainos gautais ginklais“  (2)

Rusijos propaganda skuba išnaudoti Izraelio - „Hamas“ karą savo reikmėms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-09 Beprotiška žinia. „„Hamas“ užpuolė Izraelį iš Ukrainos gautais ginklais“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos kanalai skleidžia netikras naujienas apie tai, kad „Hamas“ prieš Izraelį naudoja ginklus iš Ukrainos. Teigiama, kad Izraelio kariai sulaikė kovotojus su Ukrainos prieštankiniais granatsvaidžiais. Tokią ginklų kilmę atskleidę užrašai. Rusijai tai yra savotiškas įrodymas, kad Ukraina negali sukontroliuoti gaunamų ginklų ir vyksta ginklų prekyba su teroristais.

Bet Izraelio žiniasklaidoje šios informacijos nėra.

„Rusijos propagandistai platina vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, teroristinės grupuotės „Hamas“ atstovai demonstruoja Ukrainos ginklus. Arabiškai teigiama, kad būtent Ukraina pardavė Vakarų ginklus teroristams. Vaizdo įrašas trunka tik 12 sekundžių ir kelia daug abejonių“, – sakoma Ukrainos gynybos ministerijos koordinuojamo „Karinės žiniasklaidos centro“ pranešime.

Pažymima, kad ukrainiečiai negalėjo to padaryti, nes Vakarų partneriai atidžiai stebi tiekiamus ginklus ir karinę techniką. Ukrainos valdžia spėja, kad vaizdo įrašą paskubomis nufilmavo vienas iš Rusijos informacinių-psichologinių operacijų centrų.

 

„Tokiu būdu rusai bando teisintis ir sukurti iliuziją, kad nėra susiję su „Hamas“ teroristais. O mes žinome apie aukšto rango Rusijos pareigūnų susitikimus su teroristinės organizacijos lyderiais ir nariais“, – pažymi centras.

(3)
(21)
(-18)

Komentarai (2)