Didelis pavojus. Putinas ruošiasi karui su NATO šalimis. Tarp jų ir Lietuva  (1)

Rusijoje atkuriama Leningrado karinė apygarda. Tai gali reikšti, kad Rusija ruošiasi galimiems konfliktams su Baltijos valstybėmis ir NATO apskritai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje.

Pasak pranešimo, spalio 8 dieną Rusijos federaliniame norminių ir teisės aktų projektų portale buvo paskelbtas Rusijos gynybos ministerijos parengtas prezidento dekretas. Jis siūlo iš Šiaurės laivyno atimti „tarprūšinės strateginės teritorinės asociacijos“ statusą.

Rusijos karo analitikas Jurijus Fiodorovas pažymėjo: Leningrado karinės apygardos atkūrimas rodo, kad Rusija ruošiasi galimiems konfliktams su Baltijos valstybėmis ir NATO apskritai.

2010 metais Rusija Maskvos ir Leningrado karines apygardas sujungė į Vakarų karinę apygardą.

2022 metų gruodį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasiūlė Vakarų karinės apygardos pagrindu atkurti Maskvos ir Leningrado karines apygardas ir patvirtino, kad nuo 2023 metų rugpjūčio šios karinės apygardos aktyviai formuojamos.

 

Gynybos ministerijos sprendimas perdislokuoti masinio naikinimo ginklus rodo, kad Rusija mato poreikį pertvarkyti savo pajėgas prieš NATO. Rusijos Federacija taip pat greičiausiai sieks įkurti pozicijas Suomijos pasienyje. Nors lieka neaišku, kaip Rusijos Federacija sugebės sutelkti, apmokyti ir organizuoti šias pajėgas į naują karinę apygardą, pažymi ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(9)
(-2)

Komentarai (1)