Naujas sąjungininkas. Kam Rusijai reikia „Hamas“  ()

Ekspertas atsakė, kodėl Rusijai reikia „Hamas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija palaiko ilgalaikius santykius su „Hamas“, nes jai naudinga aplink save telkti „sąjungininkus“, kurie griauna pasaulio tvarką.

Tokį pareiškimą televizijos kanalo „FREEDOM“ eteryje padarė Artimųjų Rytų studijų centro direktoriaus pavaduotojas Sergejus Danilovas.

Jis teigia, kad Rusija daug investavo į santykių su „Hamas“ ir visomis palestiniečių organizacijomis palaikymą.

„Tačiau nuo tam tikro momento jie stagnavo. Tai yra, kažkas skirta „Fatah“, kažkas Vakarų Krantui – tai atskiri dalykai Rusijos politikoje, atskiri ištekliai, kurie buvo skiriami, ir kažkas atskirai „Hamas“. Sovietmečiu Kryme buvo bazė, kurioje palestiniečių kovotojai buvo rengiami karui su Izraeliu. Kai kurie iš šių kovotojų priklausė „Hamas“, - sako ekspertas.

S. Danilovas priduria, kad Rusija turi svertų ir priemonių, kaip bendradarbiauti su tokiomis organizacijomis kaip „Hamas“ ir „Hezbollah“.

 

„Rusijos įtaka gal ir mažesnė nei Irano, bet ji yra. Tiek Rusijos žvalgybos tarnybos, tiek Rusijos orientalistai labai glaudžiai bendradarbiauja ir dirba su šiomis organizacijomis. Manau, kad Rusijos pusė žinojo apie planą dabar pulti, pavyzdžiui, Izraelį. Nepaisant to, kad Izraelis dabar turi premjerą, kuris palaiko labai artimus asmeninius santykius su V. Putinu, Rusijos pusė neįspėjo B. Netanyahu ir jo vyriausybės, kad ruošiamasi tokiam Izraelio puolimui“, - svarstė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()