„Karas Artimuosiuose Rytuose yra Rusijos pergalė“. Ką šaukia Kremliaus propagandistai  ()

Ataka prieš Izraelį yra geriausia gimtadienio dovana Putinui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 „Karas Artimuosiuose Rytuose yra Rusijos pergalė“. Ką šaukia Kremliaus propagandistai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brutali „Hamas“ ataka prieš Izraelį įvyko per Vladimiro Putino gimtadienį ir maloniai nustebino Rusijos prezidentą, kurio strateginis prioritetas – nukreipti Vakarų paramą ir dėmesį nuo Ukrainos. Anot „Politico“, dabartinis konfliktas Izraelyje rizikuoja sukelti būtent tai.

Kaip rašo „Politico“, nors ne Putinas kursto krizes visame pasaulyje – Izraelyje, Kosove, Kaukaze ir Afrikoje jos jam duos naudos.

„Putinas nekurstė visų šių krizių, bet dabar mielai įpila žibalo į ugnį ir panaudoja jas savo naudai. Mėgaujasi chaosu. Kremliaus propagandistų šūksniai jau skleidžia versiją, kad karas Artimuosiuose Rytuose yra Rusijos pergalė, o Ukrainai pinigai baigsis“, – rašo leidinys.

Kaip sakė vienas ES diplomatas, ataka prieš Izraelį yra geriausia gimtadienio dovana Putinui, nes ji nukreips dėmesį nuo padėties Ukrainoje, atsižvelgiant į natūralų JAV dėmesį Izraeliui.

„Tikimės, kad tai neturės dramatiškos įtakos paramai Ukrainai, tačiau, žinoma, daug kas priklausys nuo konflikto Artimuosiuose Rytuose trukmės. Jei tikrai norime būti geopolitine Europos Sąjunga, turime sugebėti vienu metu susidoroti su keliomis krizėmis“, – sakė jis.

Kartu analitikai pažymi, kad nors Rusijos valdžia skelbia džiaugsmingus pareiškimus, kad dėl konflikto Izraelyje finansavimas Ukrainai dabar neišvengiamai mažės, mažai tikėtina, kad Rusija pridėjo savo rankas prie šių atakų.

 

„Rusija nėra tokia svarbi kaip Iranas, kai kalbama apie ginklus ir „Hamas“ finansavimą“, – tvirtina jie.

JAV žvalgybos pareigūnas sakė, kad Maskvos politinė parama „Hamas“ paskatino grupuotę griebtis smurto, tačiau teigė, kad bet koks Rusijos vaidmuo be to greičiausiai būtų kuklus.

Laikraštis rašo, kad flirtavimas su „Hamas“ ir parama palestiniečiams padeda Putinui siekti tapti svarbiu žaidėju pasauliniu mastu persiorientuojant prieš Vakarus su tokiomis šalimis kaip Kinija ir Iranas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(18)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()