„Su „Hamas“ baigta.“ Neįtikėtina, ką Izraelyje veikia ši moteris  ()

„Mes buvome beveik kovos zonoje. Iki Gazos Ruožo buvo kažkur 5 kilometrai.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 „Su „Hamas“ baigta.“ Neįtikėtina, ką Izraelyje veikia ši moteris  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos tinklaraštininkė Aleksandra Chanevič atsidūrė Izraelyje per „Hamas“ ataką. Ji atskrido atostogauti, bet prasidėjus karui išvyko padėti Izraelio armijai. Apie savanorystę ji prabilo savo „Youtube“ kanale, rašo „Most“.

Pirmiausia Aleksandra nuėjo į parduotuvę nupirkti kariams reikalingų daiktų. Į kovos zoną siunčiamas vanduo, maistas, kojinės, marškinėliai ir kt. Tada parduotuvėje ji padėjo pakuoti tai, ką kiti savanoriai pirko kariuomenei. „Mane labai nustebino tai, kad daugelis izraeliečių parduotuvėse pirko daug dalykų kariams... Kiekvienas iš jų krepšeliuose turėjo prekių už tūkstantį, du ar net tris šekelius. Stovėjau šalia, padėjau pakuoti“, – sakė ji.

Tada tinklaraštininkė važiavo pas kareivius.

„Mes buvome beveik kovos zonoje. Iki Gazos Ruožo buvo kažkur 5 kilometrai“, – sakė ji. Toliau įvažiuoti buvo uždrausta. Tačiau kariai palieka kovos zoną, kad pailsėtų, tada jie papasakoja, kas vyksta.

Aleksandra savo automobiliu teko pavėžėti vaikiną iš Izraelio. Grįžęs iš kariuomenės jis išvyko atostogų į Tailandą. Kaip tik tuo metu prasidėjo karas. Jis iškart grįžo ir nuvyko į kovos zoną. Aleksandra sako, kad kariai nusiteikę itin kovingai.

 

Pakeliui Aleksandra matė stovyklas, kuriose buvo apgyvendintos „Hamas“ atakų aukos.

„Yra daug sužeistųjų. Ištisos stovyklos. Į mūsų pusę skrido greitosios pagalbos automobiliai. Sunkiausi atvejai siunčiami į ligonines. Baisu tai matyti XXI amžiuje.“

Tinklaraštininkė atkreipė dėmesį į labai didelį Izraelio visuomenės solidarumą.

„Tokio solidarumo (niekada) nemačiau. Nugalėti tokius žmones nėra šansų. Su „Hamas“ bus baigta.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()