Siekė daugiau. „Sužlugdytas „Hamas“ planas.“ Izraelio žvalgybos tarnybos parodė žemėlapius  ()

Izraelio žvalgybos tarnybos parodė žemėlapius, perimtus iš nugalėtų kovotojų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Siekė daugiau. „Sužlugdytas „Hamas“ planas.“ Izraelio žvalgybos tarnybos parodė žemėlapius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, kai dauguma į Izraelį įžengusių „Hamas“ kovotojų žuvo, o jų kūnai ir daiktai buvo kruopščiai apieškoti, žvalgybos tarnybos gali daug pasakyti apie teroristų su savimi turėtus žemėlapius. Apie vieną iš invazijos planų, kurie buvo sužlugdyti, pranešė „Kan-11“.

Pasak saugumo institucijų, proveržio mastai (1500 žmonių) leidžia manyti, kad tai buvo bandymas užgrobti teritoriją, o ne paprastas teroro išpuolis. Kovotojų automobiliuose buvo rasti detalūs vietovės žemėlapiai, kuriuose nurodytas judėjimo maršrutas ir taikinys. Vienas iš taikinių yra Hatzerimo oro bazė, esanti į vakarus nuo Beeršebos.

Nuo Ofakimo iki Hatzerimo bazės yra tik 15 kilometrų, pakeliui nėra kitų gyvenviečių. Jei „Hamas“ teroristai būtų įsilaužę ten taip pat lengvai, kaip įveikė atskyrimo tvorą pasienyje su Gazos Ruožu, jie būtų galėję sunaikinti daugybę lėktuvų. Be to, tai būtų papildomas pažeminimas Izraeliui.

 

 

Kol kas neaišku, kodėl šis planas nebuvo įgyvendintas. Galbūt, išsisklaidę Ofakime, ten atvykusi teroristų grupė iš dalies prarado kontrolę. Arabams per daug patiko įeiti į namus, plėšti ir žudyti, vadai negalėjo jų sutramdyti, o „invazijos pajėgos“ virto nevaldoma minia. Tolesnis tyrimas paaiškins detales.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()