Lenkiją drebina skandalas. Atsistatydino aukščiausi Lenkijos vadai. Kas vyksta  ()

Atsistatydinimo pareiškimus dėl konflikto su gynybos ministru pateikė du aukšti Lenkijos ginkluotųjų pajėgų pareigūnai – Generalinio štabo viršininkas generolas Raimundas Andrzejczakas ir Operatyvinių pajėgų vadas generolas Tomaszas Piotrowskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Rzeczpospolita“ ir RMF FM.

Prašymai dėl dviejų iš trijų svarbiausių Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vadų atsistatydinimo jau yra ant prezidento Andrzejaus Dudos stalo. Lenkijos žiniasklaida tai pavadino „žemės drebėjimu Lenkijos kariuomenėje“.

„Rzeczpospolita“ žiniomis, generolai atsistatydina dėl konflikto su Gynybos ministerijos vadovu M. Blaszczaku. Leidinys primena, kad pasirodžius informacijai apie Rusijos raketą, nukritusią prie Bydgoščiaus, Blaszczakas viešai apkaltino Piotrovskį aplaidumu.

Žurnalistai pažymėjo, kad nuo to laiko Operatyvinės vadovybės vaidmuo buvo marginalizuotas. Blaszczakas vengė dirbti su operatyviniu vadu ir užduotis nukreipė tiesiai į Vyriausiąją ginkluotųjų pajėgų vadovybę.

Operatyvinė vadovybė nedalyvavo formuojant karinę operatyvinę grupę „Podlaścia“, skirtą Lenkijos ir Baltarusijos sienai stiprinti, gavus informacijos, kad „Wagner“ grupuotės nariai kirto sieną su Baltarusija. Lenkijos gynybos ministerija nusprendė į sieną nusiųsti 10 000 karių ir ši užduotis buvo patikėta Vyriausiajai ginkluotųjų pajėgų vadovybei.

 

Be to, būtent Vyriausioji vadovybė buvo atsakinga už  lenkų evakuaciją  iš Izraelio, nors formaliai už tai turėtų būti atsakinga Operatyvinė vadovybė.

Generolų apsisprendimui atsistatydinti įtakos turėjo ir kariuomenės panaudojimas rinkimų kampanijoje. Parlamento rinkimai Lenkijoje vyks spalio 15 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()