„Tonos šarvuočių ir pėstininkų.“ Didžiulis Rusijos puolimas. Puola iš pietų ir šiaurės. Bando apsupti Ukrainos armiją  ()

Rusijos Federacijos okupacinė armija suaktyvėjo prie Avdijivkos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 „Tonos šarvuočių ir pėstininkų.“ Didžiulis Rusijos puolimas. Puola iš pietų ir šiaurės. Bando apsupti Ukrainos armiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 10-osios rytą įvyko staigus eskalavimas Avdijivkos kryptimi – Rusijos Federacijos okupacinė armija pradėjo puolimą iš pietų ir šiaurės, bandydama apsupti įtvirtintą teritoriją.

Daugelio šaltinių teigimu, okupantams pavyko užimti kelias Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešakines pozicijas, tačiau reikšmingos pažangos nebuvo, skelbia Dialog.UA.

Apie „tam tikras rusų sėkmes“ Vodianės ir Krasnohorivkos srityje savo „Telegram“ kanale rašo Ukrainos karo tinklaraštininkas ir savanoris Bohdanas Mirošnikovas.

„Situacija ta kryptimi blogėja“, – sakė žurnalistas.

Apie tai „Telegram“ rašo ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 24-osios puolimo brigados „Aidar“ karys su šaukiniu „Osman“, remdamasis kovotojo iš šios krypties žodžiais.

Jie lipa palei visą fronto liniją, nuo Krasnohorivkos iki Vodianės. Ten yra tonos šarvuočių ir pėstininkų. Aviacija dirba nepertraukiamai", - sakė „Osman“. Jis taip pat patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neteko kelių pozicijų, paaiškindamas, kad tai labai brangiai kainavo Rusijos ginkluotosioms pajėgoms, kalbant apie „200“ ir „300“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos taip pat turi nuostolių.

 

Žinomas karys, slapyvardžiu „Bachmutskij Demon“, „Telegram“ taip pat pranešė, kad buvo prarastos kelios nedidelės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijos.

„Nepaisant visiško dominavimo danguje ir artilerijos skaičiuje, didelio rusų proveržio nėra. Gynybos pajėgos ruošėsi, buvo informacijos apie rusų planus“, – tikino kariškis.

Verta paminėti, kad Rusijos kariuomenė pradėjo puolimą su mėgstama ugnies užtvaros taktika. Nuo pat ryto Rusijos artilerija pradėjo masiškai smogė Avdijivkai, įskaitant gyvenamuosius pastatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(24)
(-6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: