„Reikalai labai blogi...“ Pagautas rusų bataliono vadas. Skelbiama itin slapta informacija  (2)

Į nelaisvę paimtas vienas profesionaliausių bataliono vadų Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fronte Bachmuto kryptimi pagautas rusų bataliono su šaukiniu „Šaitan“ vadas tardymo metu Ukrainos kariškiams atskleidė svarbią informaciją apie Rusijos kariuomenę. Be to, Rusijos kariuomenės vadovybės nuostolių skaičius rodo, kad Rusijos reikalai kare yra labai blogi. Tai pareiškė 3-iosios specialiosios brigados 2-ojo puolimo bataliono vadas Dmytro Kucharčukas.

Savo „Telegram“ kanale jis pažymėjo, kad anksčiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos Andrijivkoje likvidavo tris 72-osios brigados bataliono vadus iš Rusijos Federacijos. Dar vieną – iš Tatarstano kilusį „Šaitan“ – ukrainiečiai paėmė į nelaisvę dieną prieš tai. Jį paėmė 2-ojo puolimo bataliono antrosios kuopos kariai. Kolegos iš Rusijos armijos paliko savo sužeistą vadą fronto linijoje.

„Ar suprantat, kas yra paimtas bataliono vadas? Beje, vienas profesionaliausių bataliono vadų Rusijoje. Visų kortų iš karto neatversiu, bet yra daug įdomių dalykų“, – rašo Ukrainos karys.

Tardymo metu „Šaitan“ kalbėjo apie rimtus Rusijos kariuomenės nuostolius, išvardijo žuvusių Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadų pavardes.

 

Rusijos kariuomenės nuostoliai kare su Ukraina yra vieni didžiausių Rusijos istorijoje. Įvairių šaltinių duomenimis, žuvo ir sužeista nuo 130 iki 270 tūkst.

Rusijos kariuomenės nuostoliai Ukrainoje yra precedento neturintys visoje Rusijos istorijoje. Jie turi didelę įtaką karo veiksmų eigai ir sumažina Rusijos armijos kovinį efektyvumą. Šie nuostoliai gali turėti ilgalaikių pasekmių Rusijai ir trukdyti jos gebėjimui kovoti ateityje, teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(356)
(9)
(347)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: