Rusija pradeda karą prieš NATO. Skelbiamas galimas scenarijus  ()

Rusijos planuose – hibridinis karas prieš Baltijos šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija galimai atakavo tarp Estijos ir Suomijos esantį jūrinį dujotiekį „Balticconnector“. Žala buvo aptikta spalio 8 d. naktį.

Kaip „24 kanalui“ pažymėjo karo ekspertas, aviacijos instruktorius, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas, tokiomis atakomis Rusija pradeda rengtis hibridiniam karui prieš NATO šalis.

Atkreipkite dėmesį, kad Norvegijos seismologai patvirtino, jog dujotiekyje įvyko sprogimas, o vėliau nustatė, kad iš vamzdžių teka dujos.

„Tai reiškia, kad įvyko teroristinis išpuolis prieš ypatingos svarbos infrastruktūrą. Kadangi dujotiekio sprogimas įvyko žiemos šalčių išvakarėse, ir dar šiaurėje. Rusija teroristiniais išpuoliais jau pradeda hibridinį karą prieš Baltijos šalis“, - sakė Romanas Svitanas.

Dabar į Baltijos šalis plūsta daug Rusijos piliečių, iš kurių daugiau kaip 20-30 proc. yra specialiųjų tarnybų darbuotojai.

Be to, okupantai supranta, kad Ukrainoje jiems nepavyks pasiekti jokios sėkmės, todėl jie ruošiasi kitam etapui – persikėlimui į NATO šalis.

„Tai nebus tiesioginė invazija. Tai nebus karo paskelbimas NATO šalims. Tai bus hibridinis puolimas“, - pabrėžė skrydžių instruktorius.

Jis skirtas destabilizuoti padėtį Baltijos šalių viduje. Visų pirma okupantai to sieks smūgiais kritinei infrastruktūrai. Tuomet jie laikysis tos pačios metodikos, kaip ir Krymo bei Donbaso atveju. Vėliau rusai pradės „purtyti“ vidaus politinę padėtį ir sakys, kad neva „ten engiami mūsų žmonės“.

 

Pasak karo eksperto, Leningrado karinės apygardos atnaujinimas taip pat rodo būsimą puolimą prieš NATO šalis.

„Jei iki 2028 m. nesulaužysime Rusijos kariuomenės „stuburo“, bus rengiamasi invazijai į Baltijos šalis. Štai šis 5 metų planas jau pradeda veikti. Ypač su teroro aktais, pavyzdžiui, dujotiekio pakenkimu“, - sakė Romanas Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(34)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: