5 frontai. Izraeliui gresia labai rimtos problemos (Žemėlapis)  ()

Analitikai teigia, kad Izraelis yra labai ilgo konflikto pradžioje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-12 5 frontai. Izraeliui gresia labai rimtos problemos (Žemėlapis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraeliui gali grėsti karas penkiuose frontuose. Tai karas su „Hamas“, Libanu, Sirija, Iranu ir palestiniečiais iš Vakarų Kranto.

Tai pranešė Vokiečių leidinys BILD, remdamasis Artimųjų Rytų centro „Le Beck“, kuris yra įsikūręs Bahreine ir Saudo Arabijoje, analitikų įžvalgomis.

„Mes susiduriame su labai ilgu konfliktu, kuris suteikia daug atspirties taškų platesnei eskalacijai“, – sako ekspertai.

Iranas ir jo sąjungininkai padarė palestiniečių klausimą savo ideologijos ramsčiu, todėl negali tiesiog likti nuošalyje, rašoma straipsnyje. Pranešama apie atakas iš Libano, o atakų iš Sirijos ar net Irako ir Jemeno nereikėtų atmesti, pridūrė ekspertai.

Be „Hamas“ iš Gazos ir „Hezbollah“ iš Libano atakų, Iranas galėtų aktyviai įsikišti ir taip atverti trečiąjį frontą.

„Izraelis (nesvarbu, ar jis tuo tiki, ar ne) susilaiko nuo kaltinimų Iranui, žinodamas, kad tai dar labiau įstums jį į kampą ir sukels daugiašalį karą“, – sako ekspertai.

Ketvirtąjį ir penktąjį frontą galėtų atidaryti palestiniečių grupuotės Vakarų Krante ir Irano sukarintos pajėgos Sirijoje.

 

Tuo tarpu Iranas, anot analitikų, jau atliko galimo kelių frontų karo „bandymą“ ir surengė keletą atakų prieš Izraelį skirtingomis kryptimis.

„Tai apima bepiločių orlaivių įsiskverbimą iš Sirijos, vienos didžiausių raketų atakų iš Libano paleidimą (tikriausiai iš „Hamas“, gavus „Hezbollah“ sutikimą) ir bandymą atakuoti iš Pietų Sirijos“, – sakoma pranešime.

 

Tačiau remdamiesi Izraelio nenoru kaltinti Iraną, ekspertai daro išvadą, kad karas keliuose frontuose vis dar mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()