„Tai gali uždegti visą žemyną...“ Rusija bando sukelti karą Europoje  ()

Rusija turi baisių planų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demokratijų gynimo fondo (The Foundation for Defense of Democracies) tyrėja ir specialioji „Kyiv Post“ korespondentė Ivana Stradner savo socialinio tinklo „X“ paskyroje skelbia susirūpinimą keliančią žinią apie tai, kad Rusijos gynybos ministerijos medija jau sudaro informacines sąlygas naujam karui Balkanuose.

Apžvelgusi „Zvezda Weekly“ pasirodžiusį straipsnį žurnalistė apibendrino rusų skelbiamą informaciją:

1. Belgradas turi sunkiosios ginkluotės pasienyje su Kosovu. NATO didina savo buvimą konflikto zonoje „saugumo“ dingstimi.

2. Belgradas pagrįstai baiminasi, kad jei Kosovas pradės plataus masto karinius veiksmus prieš serbus šiaurinėje Kosovo dalyje, Priština nesustos ties tuo ir greičiausiai užpuls kitas „didžiosios Serbijos“ dalis.

3. JAV, kurstydamos karą Balkanuose, siekia ekonomiškai susilpninti Europą, kuri bus įtraukta į karą.

4. Karas labai susilpnins Serbiją kaip istorinę Rusijos sąjungininkę.

5. Bosnija ir Hercegovina neabejotinai bus įtraukta, Vakarai galės bandyti išspręsti „serbų klausimą“ Serbų Respublikoje.

6. Karas susilpnins Rusiją, kuri gali suteikti karinę paramą ir įsitraukti į konfliktą.

„Europa yra ant karo slenksčio... Didelio masto ginkluotas konfliktas šiame tradiciškai nestabiliame regione turi visas galimybes įtraukti kitas Europos šalis ir, kaip jau ne kartą istorijoje yra buvę, uždegti visą žemyną. Kartu karas Europoje geriausiu įmanomu būdu prisidės prie Europos Sąjungos, vienos pagrindinių Jungtinių Valstijų ekonominių varžovių, silpninimo“, - skelbiama straipsnyje.

 

Tokias žinias I. Strander pavadino beprotiškomis ir keliančiomis didelį susirūpinimą.

„Mandagumą reikia pamiršti. Laikas veikti Balkanuose, Kaukaze ir visomis kitomis kryptimis, kad, kaip sakoma sename anekdote, jie nemiegotų, o mes, serbai ir kiti mūsų draugai visame pasaulyje miegotume ramiai“, - grasinamai užbaigiama rusų straipssyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(34)
(-26)

Komentarai ()