„Tai nesibaigia! Jie lenda kaip tarakonai...“ Skelbiamas Avdijivkos košmaras (Video)  ()

Okupantai nori apsupti miestą: „jie neina kaktomuša ir nesiruošia to daryti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-14 „Tai nesibaigia! Jie lenda kaip tarakonai...“ Skelbiamas Avdijivkos košmaras (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik nenutrūkstamos kovos dėl Avdijivkos trunka jau keturias dienas. Ši naktis (spalio 13) taip pat buvo karšta, per televiziją sakė Avdijivkos administracijos vadovas Vitalijus Barabašas.

„Priešas šaudo su viskuo, ką turi, aviacija dirba labai sunkiai... Avdijivkoje naktis buvo labai karšta. Buvo keli oro raketų smūgiai į patį miestą. Buvo šimtai atakų prieš gynybos pajėgų pozicijas, dešimtys per naktį prieš patį miestą. Puolimai nesiliauja nei dieną, nei naktį – jie lenda kaip tarakonai“, – sakė Barabašas.

Anot jo, vakar priešas naudojo daug šarvuočių, kurie judėjo kolonomis.

„Jie vis atsiveža daug įrangos ir personalo, kaip sakoma, „šviežio“, – pridūrė Avdijivkos administracijos vadovas.

Barabašas pabrėžė, kad gynybos pajėgos, kurios savo pozicijose stovi jau keturias dienas, yra „titanai“, nes to neįmanoma atlaikyti.

Jis pažymėjo, kad okupantai nori apsupti miestą: „jie neina kaktomuša ir nesiruošia to daryti, yra visiškai susitelkę į puolimus iš miesto pietų ir šiaurės šonų“.

 

Barabašas pažymėjo, kad logistika yra labai sudėtinga. „Per šį paūmėjimo laikotarpį sustabdėme tiek humanitarinės pagalbos, tiek maisto tiekimą miestui, tik stengiamės užtikrinti evakuaciją“, – pridūrė jis.

Kartu Barabašas pažymėjo, kad miestas „turi viską - maistą, higieną, vaistus, yra rezervas keliems mėnesiams“.

Anot jo, okupantai apšaudo ir gyvenvietes prie Avdijivkos. Šiąnakt ypač nukentėjo kaimyniniai Očeretynės bendruomenės kaimai, kuriuose iš viso nėra karinio personalo ir jie yra toli nuo fronto linijos.

 

Avdijivkos administracijos vadovas sakė, kad praėjusią naktį buvo smarkiai apšaudyta Avdijivkos ligoninė, padaryta didelė žala, tačiau žmonės liko gyvi.

„Per pastarąsias 24 valandas patvirtinome vieną mirtį, keturis sužalojimus, nukentėjo du policijos pareigūnai, kurie visą laiką buvo mieste ir padėjo žmonėms“, – sakė Barabašas. Anot jo, spėjama, kad po griuvėsiais yra du žuvusieji, tačiau gelbėjimo darbų atlikti neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(6)
(28)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: