Grėsmingas perspėjimas. „Vyksta žvalgyba mūšiais.“ Artėja Trečiasis pasaulinis karas  ()

Grėsmė yra reali. Bet ne dabar. Dar ne laikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maksim Jali, politikos mokslų kandidatas, Ukrainos politikos mokslų akademijos akademikas, Nacionalinio aviacijos universiteto profesorius apie situaciją pasaulyje.

Vis labiau linkstu manyti, kad Palestinos ir Izraelio konfliktas neperžengs Izraelio sienų, net jei IDF pradės sausumos operaciją Gazos Ruože.

Pradiniai Irano tikslai ir uždaviniai buvo tokie:

● sutrikdyti diplomatinių santykių tarp Izraelio ir Saudo Arabijos užmezgimą. Ir klausimas jau pristabdytas. Ir kiekvieną dieną tai darosi vis mažiau tikėtina, bent jau trumpuoju laikotarpiu;

● išbandyti Izraelio armijos kovinį pajėgumą ir pasirengimą netikėtam puolimui, diskredituoti jos „galią“. Ir šis tikslas buvo pasiektas;

● sukelti antisemitizmo bangą pasaulyje ir sustiprinti ją musulmonų pasaulyje. Kiekvieną dieną, ypač po masinių raketų atakų Gazos Ruože ir vis daugiau civilių žūties, šis procesas auga;

● atidirbti naują kovos taktiką naudojant specialiąsias pajėgas, dronus ir masines raketų atakas. Nužudyti/sugauti kuo daugiau IDF pareigūnų (tiesą sakant, net oficialiuose šaltiniuose jų skaičius yra įspūdingas).

Kad tai pasiektų, Iranas paaukojo „pėstininką“ – „Hamas“. „Hezbollah“ jiems dar prireiks.

Iranas vis dar per silpnas, kad galėtų pradėti viso masto karą

Iranas neperžengs galimų ribų. Vis dar per silpnas pradėti plataus masto karą ne tik su Izraeliu, kuris prireikus gali panaudoti branduolinius ginklus, bet ir su JAV, kurios neatsitiktinai išsiuntė lėktuvnešių grupę į Viduržemio jūrą – arčiau Izraelio, taigi išsiuntė aiškų signalą tiek Sirijai, tiek Libanui, kad neverta kariauti su Izraeliu. Tuo pačiu metu Sirija ir Libanas jau dabar yra labai susilpnėję dėl pilietinių konfliktų, o jų karinis potencialas nepalyginamas net su Izraelio armija. Egiptas apskritai tapo pirmąja šalimi tarp arabų valstybių, dalyvavusių karuose su Izraeliu ir užmezgusia su juo diplomatinius santykius.

 

Natūralu, kad vienas pagrindinių Teherano tikslų buvo sužadinti užuojautą musulmonų pasaulyje, kas taip pat buvo pasiekta. Nors dauguma arabų šalių laikomos grėsme nacionaliniam ir regioniniam saugumui, neapykantos Izraeliui lygis ten kur kas didesnis.

Visa tai buvo tik repeticija ir „treniruotė“ naujajam „Blogio ašies“ frontui, kuriame, be Irano, yra Rusija ir Šiaurės Korėja.

 

Neatsitiktinai pastaraisiais mėnesiais šių šalių aukščiausios karinės ir politinės vadovybės kontaktų skaičius buvo nepaprastai didelis, o Amerikos žvalgyba netgi padarė pareiškimą, kad Šiaurės Korėja pasienyje su Pietų Korėja galėtų vykdyti į „Hamas“ panašią karinę operaciją.

Kol Kinija visiškai neperginkluos savo armijos, trečiasis pasaulinis karas neprasidės

Grėsmė yra reali. Bet ne dabar. Dar ne laikas.

Kol Kinija visiškai neperginklavo savo armijos (ir to tikimasi ne anksčiau kaip 2027–2028 m.), įskaitant ir atsižvelgiant į Rusijos ir Ukrainos karo patirtį, Trečiasis pasaulinis karas neprasidės.

Nors tikimybė, kad jis prasidės vidutiniu laikotarpiu, kasdien didėja.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(9)
(-3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: